Slika, tv, avdio
Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
05.02.2024 17:15

Deli z drugimi:

Share

Samsung je za televizorje 2024 Neo QLED, OLED in Lifestyle televizorje pridobil certifikat TÜV Rheinland

Osem serij izdelkov iz linije 2024 je v primerjavi z modeli iz prejšnjega leta prejelo priznanje za manjši ogljični odtis, s čimer se je razširila certificirana ponudba podjetja.
Samsung želi leta 2024 pridobiti certifikata Ogljični odtis izdelka in Zmanjšanje ogljičnega odtisa izdelka za več kot 60 modelov

Podjetje Samsung Electronics je objavilo, da je osem serij[1] izdelkov iz linij 2024 Neo QLED 4K in 8K, OLED in The Frame prejelo certifikat Zmanjšanje ogljičnega odtisa izdelka (Product Carbon Reduction), ki ga podeljuje TÜV Rheinland, mednarodna neodvisna organizacija za testiranje, pregledovanje in certificiranje. Certifikat prikazuje razmerje zmanjšanja ogljičnega odtisa teh izdelkov v primerjavi z modelom iz prejšnjega leta in je dokaz prizadevanj podjetja za zmanjšanje emisij ogljika iz leta v leto.

»Kot vodilni svetovni proizvajalec televizorjev smo odgovorni za ustvarjanje izdelkov, ki na novo opredeljujejo zmogljivosti televizorjev in hkrati spodbujajo prizadevanja za trajnost,« je dejal Yongjae Kim, izvršni podpredsednik podjetja Visual Display Business pri podjetju Samsung Electronics.

»Čestitke podjetju Samsung Electronics. Izdaja certifikata za zmanjšanje emisij ogljika v izdelkih dokazuje zavezanost podjetja okoljski trajnosti in dejanska prizadevanja za zmanjšanje emisij ogljika ter boj proti podnebnim spremembam,« je dejal Frank Holzmann, globalni podpredsednik TÜV Rheinland za področje elektrotehnike. »To priznanje bo nedvomno povečalo ugled znamke in zaupanje strank ter še utrdilo njen položaj vodilnega igralca na svetovnem trgu elektronike.«

TÜV Rheinland je ocenil emisije toplogrednih plinov za Samsung televizorje v celotnem življenjskem ciklu, od proizvodnje, prevoza, uporabe do odlaganja, v skladu z mednarodno priznanimi standardi, kot sta ISO 14067 in ISO 14064-4, ter standardom 2 PfG Q2880/09.23, ki ga je TÜV Rheinland razvil sam.

Preverja in potrjuje, da vseh osem serij televizij izpolnjuje zahteve standarda za zmanjšanje ogljičnega odtisa, ki ga je določil TÜV Rheinland. Novo certificirani izdelki vključujejo dve seriji Neo QLED 8K, tri serije Neo QLED 4K, dve seriji OLED in eno serijo The Frame.

Poleg certificiranja izdelkov je oddelek Samsung Visual Display pridobil prvi certifikat Metoda za izračun ogljičnega odtisa (Product Carbon Footprint Calculation Method) izdelka v industriji zaslonov in potrošniške elektronike, ki ga je podelil TÜV Rheinland. Ta certifikat meri in upravlja emisije toplogrednih plinov v celotnem življenjskem ciklu izdelka, zbira in analizira podatke v skladu s predpisi o upravljanju in predpisanimi priročniki za izvedbo, da bi izračunal emisije toplogrednih plinov ter zagotovil pregledne in ponovljive rezultate.

Samsung si še naprej prizadeva zmanjšati vpliv svojih izdelkov na okolje, zato želi leta 2024 pridobiti certifikata TÜV Rheinland Ogljični odtis izdelka in Zmanjšanje ogljičnega odtisa izdelka za več kot 60 modelov, vključno z novo predstavljenimi zvočniki.

Z rezultati in poročilom o analizi zmanjšanja ogljičnega odtisa teh osmih serij izdelkov ima Samsung več zaupanja in jasno usmeritev pri razvoju in oblikovanju naslednje generacije dekarboniziranih televizijskih izdelkov.

To priznanje je nadgradnja prejšnjih priznanj prizadevanja podjetja Samsung za trajnost. Prvi certifikat Zamanjšanje CO2 (Reducing CO2) je Samsung od organizacije Carbon Trust pridobil leta 2021 za televizorje Neo QLED 4K in višje ločljivosti. Leta 2022 je certifikat Zamanjšanje CO2 pridobilo 11 modelov televizorjev in pet monitorjev in izdelkov za signalizacijo, nazadnje pa sta certifikat Carbon Trust in TÜV Rheinland podelila 24 modelom iz Samsung ponudbe za leto 2023.

Za več informacij o Samsung ponudbi televizorjev za leto 2024 obiščite www.samsung.com.


[1] Neo QLED 8K (QN900D, QN800D), Neo QLED 4K (QN95D, QN90D, QN85DA), OLED (S95D, S90D) in The Frame (LS03D).


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več