Telefoni
10.04.2012 17:30

Deli z drugimi:

Share

Samsung Galaxy S3 s fizičnim gumbom in prenovljenim vmesnikom

Samsung se pri mobilniku Galaxy S3 ne bo odrekel fizičnemu gumbu!
Samsung se pri mobilniku Galaxy S3 ne bo odrekel fizičnemu gumbu!

Podjetje Samsung naj bi težko pričakovani pametni mobilni telefon Galaxy S3 javnosti predstavilo že v juniju. Zaradi tega so na svetovni splet zašle nove govorice o novincu, ki naj bi prevzel lovoriko najboljšega mobilnika Android na modrem planetu. Te nakazujejo na to, da naj bi bil Samsungov mobilnik Galaxy S3 opremljen s fizičnim gumbom »Domov. Ta se bo nahajal na spodnjem delu prednjega ohišja in bo sredinsko poravnan. Fizični gumb naj bi bil v osnovi enak kot na pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy Note.

Nekaj sprememb naj bi bil deležen tudi grafični vmesnik. Ta bo na spodnji strani »opremljen« s kar petimi ikonami. To je danes sicer »standardno« za vse Samsungove pametne mobilne telefone višjega cenovnega razreda (na primer Galaxy Nexus). Glede preostale strojne opreme novinca, se podatki niso spremenili. Ta naj bi zajemala štirijedrni procesor ARM Cortex-A9 frekvence 1,5 gigaherca, 4,8-palčni oziroma 12,2-centimetrski visokoločljivi zaslon »formata« 1.080p ter na padce odporno keramično ohišje. Celoto bosta zaključevala mobilni operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich in grafični vmesnik TouchWiz.

Če gre verjeti novim spletnim špekulacijam, potem je podjetje Samsung pametni mobilni telefon Galaxy S3 že »dostavilo« vsem večjim ponudnikom storitev mobilne telefonije. Ti bodo v naslednjih tednih opravili testiranja tako na strojni kot programski ravni. Če v fazi testiranja ne bo nepričakovanih težav, potem bi ponudniki storitev mobilne telefonije lahko mobilnik Samsung Galaxy S3 ponudili v prodajo že v poletju. Upajmo, da bo temu dejansko tako in da bo novost na voljo tudi pri nas.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku