Računalništvo, telefonija
01.05.2013 13:09
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Hramba v oblaku postaja vse bolj smiselna odločitev

Potrebe po arhiviranju oz. hrambi papirne dokumentacije se z leti povečujejo, dolgi zakonsko določeni roki hrambe, vse več spremljajoče dokumentacije, morebitno povečanje števila poslovnih transakcij, vse to vpliva na pozitivni trend količine papirne dokumentacije, kljub vse bolj uveljavljenemu brezpapirnemu poslovanju. Nasprotno temu so investicije v IT infrastrukturo v upadu, kar vodi v vse večjo privlačnost najemanja storitev v oblaku oz. v »outsourcing« e-hrambe.
Z e-hrambo v oblaku mSef lahko varno dostopate do svojih dokumentov kjerkoli in kadarkoli.
Z e-hrambo v oblaku mSef lahko varno dostopate do svojih dokumentov kjerkoli in kadarkoli.

V arhivih podjetij se nahajajo velike količine komaj uporabnih, z leti vse manj berljivih, a pomembnih dokumentov, ki se nahajajo znotraj internih arhivskih prostorov. Raziskave kažejo (www.aiim.org), da kar 40% delovnega časa iščemo podatke, ki nam lahko služijo kot pomembna informacija pri odločitvah. Opurtunitetni strošek podatkov natisnjenih na papirni dokument in hranjenih v arhivih, v kleteh, je velik in ob tehnologijah, ki so na voljo, neupravičen.

Prizadevanja vodstev in uprav podjetij so vse bolj zazrte v optimizacijo, ki naj bi prinesla še kako potrebne prihranke tudi na področju informacijske tehnologije. Prav rešitev e-hrambe v oblaku mSef, do katere uporabniki dostopajo od kjerkoli in kadarkoli je zaradi potreb po vse večji dostopnosti in varnosti poslovnih informacij za podjetja vse bolj zanimiva in poceni rešitev. Strošek postavitve varnega prostora in IT opreme namreč znese praviloma večkratnik letnih sredstev namenjenih v nabavo IT opreme.

Prepoznajte prednosti in priložnosti najema e-hrambe mSef:

  • Dostop do dokumentov je časovno neomejen po sistemu 24/7/365 preko spletnega brskalnika z ali brez nameščenega certifikata.
  • Dokumenti so shranjeni na osnovni lokaciji in na dodatni varnostni lokaciji, od matične je oddaljena več kot 50 km.
  • Elektronski dokumenti so shranjeni v varni in vrhunski infrastrukturi za obvladovanje shranjevanja.
  • Elektronski dokumenti v hrambi imajo popolnoma primerljive funkcionalnosti z lokalno e-hrambo.
  • Implementacija v lokalnem sistemu ni potrebna.
  • Možne so integracije z obstoječim programskim sistemom uporabnika, ki delo še bolj poenostavijo.

Predaval bo Peter Verščaj, po izobrazbi univ.dipl. org., ki je IT svetovalec in Vodja informacijske zaščite v Mikrografiji. Pri razvoju storitve e-hrambe mSef sodeluje že od samega začetka in je s tem pridobil bogate znanje in praktične izkušnje s področja ZVDAGE na delu zagotavljanja informacijske varnosti, akreditacij in dolgoročne e-hrambe.


Webinar je brezplačen in bo potekal sredo, 15. 5. 2013 ob 9:30. Potrebujete le računalnik s povezavo na splet. Število mest je omejeno, zato si svoje mesto na brezplačnem seminarju zagotovite čim prej! Prijavite se tudi, če se webinarja ne boste mogli udeležiti, saj bodo vsi prijavljeni prejeli tudi posnetek webinarja.

>> Prijavite se zdaj!

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MIKROGRAFIJA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MIKROGRAFIJA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

www.mikrografija.si

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MIKROGRAFIJA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku