Računalništvo, telefonija
29.05.2019 10:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Team Sonic Racing – uspešen povratek Mariovega tekmeca

Dirkalne steze so domiselne in izredno slikovite.
Dirkalne steze so domiselne in izredno slikovite.

Čeprav je trenutna generacija konzol nekoliko slabše založena z dirkalnimi arkadami tipa Mario Kart, se sedaj v razmaku slabega meseca vračata kar dva njegova nekdanja konkurenta. V juniju namreč pričakujemo predelavo kultne dirkačine Crash Team Racing, pred kratkim pa se je na prodajne police in v digitalne trgovine vrnil legendarni Segin ježek z druščino prepoznavnih obrazov.

Slovo starih prijateljev

Team Sonic Racing je tretje dirkaško poglavje angleškega podjetja Sumo Digital, ki je pred tem naredilo precej dober vtis z igrama Sonic & Sega All-Stars Racing in Sonic & All-Stars Racing Transformed. Za razliko od njiju pa je najnovejši posnemovalec Mario Karta osredotočen na franšizo Sonic the Hedgehog in sodelavalno dirkanje po kopnem.

Tour de Green Hill

Glavni adut so torej kot namiguje že naslov, timske dirke, v katerih hkrati tekmujejo do štiri tričlanske ekipe. Igra na tem mestu predstavi kar nekaj svežih mehanik, ki pričarajo zabavno in razburljivo sodelovalno dirkalno izkušnjo. Poleg treh kategorij dirkalnikov, ki narahlo določajo vlogo posameznega člana ekipe, so tu različne tehnike, s katerimi najšibkejši člen z malo spretnosti hitro lahko skoči v ospredje. Vodilni v ekipi namreč za seboj v slogu lanskoletne igre Trailblazers pušča sled, ta pa partnerjema omogoča hitro izstrelitev naprej. Prav tako si člani iste trojice med seboj lahko predajajo nepogrešljive dodatke, ki so razpršeni po vratolomnih dirkališčih. Tovrstna dejanja povrhu vsega vplivajo na skupinski števec, ki ob zapolnitvi nudi izvedbo ultimativnega pospeška za vse tri člane ekipe. In četudi se nabor novosti morda sprva zdi nekoliko zastrašujoč, ga bodo po nekaj odvoženih dirkah bržkone osvojili tudi mlajši ali manj izkušeni igralci.

Zabava za enega ali več igralcev

Seveda pa so še vedno prisotne tudi klasične dirke ter bitke s časom, ki so na voljo v enoigralskih in večigralskih načinih. Slednji so še posebej zabavni in ponovno omogočajo lokalno ali spletno igranje, žal pa je pri večigralstvu na istem sistemu treba v zakup vzeti občasne padce sličic na sekundo. Te je ob tako privlačni grafiki in številnih podrobnostih na nekaterih progah sicer igri težko pretirano očitati, a vseeno se optimiziranost ne zdi optimalna, še posebej na šibkejših različicah konzol.

Stilska preobrazba
Na svoj račun bodo tokrat prišli tudi ljubitelji modificiranja dirkalnikov, saj igra vsebuje dokaj zajeten sistem za kozmetično kustomizacijo. Tu je namreč široka paleta barv in materialov za karoserije avtomobilov, kakor tudi možnost izbire posebnih izboljšav, ki lahko igrajo precej pomembno vlogo pri tekmovanju na 21 različnih dirkališčih. Slednja se razprostirajo po prepoznavnih lokacijah skoraj 30 let stare franšize in vsebujejo tako nove kot že znane steze.

Etapni zmagovalec ali svetovni prvak?
Team Sonic Racing kljub zanimivim idejam ostaja v senci Nintendovega tekmeca, a za dostopno ceno ponuja všečno dirkalno izkušnjo, tako na osebnih računalnikih kot vseh treh vodilnih konzolah. Ni ravno žanrski presežek, bo pa le stežka razočaral ljubitelje legendarnega Seginega ježka, ki prihodnje leto s filmsko različico prihaja celo na velika platna.

Povzetek:

+ Pisana grafika
+ Zabavno ekipno tekmovanje
+ Kustomizacija dirkalnikov
+ Nekaj prijetnih novih igralnih mehanik

+ Poživljajoča glasbena podlaga


– Občasni padci sličic na sekundo
– Nekoliko skromen nabor tekmovalcev in dirkališč

Ocena: 7/10


Prijavi napako v članku