Varnost
04.05.2023 11:24

Deli z drugimi:

Share

Preverite, zakaj je Sophos MDR najboljši

Vsakodnevni avtomatski ali ciljani kibernetski napadi na podjetja po svetu so že nekaj časa stalnica in žal so tarče v vse večji meri tudi slovenska podjetja.
Vir: Sophos
Vir: Sophos

Več kot 16.500 podjetij

Zaradi pomanjkanja računalniških strokovnjakov za varnost so podjetja tako primorana iskati zunanje strokovnjake ali podjetja, ki so specializirana za računalniško varnost in nudijo MDR storitev (Managed Detection and Response). Tudi podjetja, ki že imajo svoj lasten SOC oddelek, se srečujejo s težavami zaradi preobremenjenosti in pomanjkanjem kadra.

Zato je podjetje Sophos, ki s svojimi produkti za kibernetsko varnost varuje podjetja po vsem svetu že več kot 30 let, pred 3 leti predstavilo svojo MDR storitev, ki jo je v tem času začelo uporabljati že več kot 16.500 podjetij. Ta številka pomeni, da je Sophos MDR najbolj razširjena MDR storitev na svetu. In ne samo to – ima tudi najboljšo oceno (Gartner Peer Review) s strani uporabnikov med vsemi MDR storitvami.

Storitev Sophos MDR združuje človeško strokovno analizo in napredne tehnologije strojnega učenja za hitro in samodejno odkrivanje groženj. Podjetjem nudi možnost stalnega iskanja, odkrivanja in odzivanja na računalniške grožnje, ki jo izvajajo strokovnjaki podjetja Sophos – in to neprekinjeno vse dni v letu, brez izjem. Podjetja se lahko ali popolnoma zanesejo na Sophos strokovnjake in tako nadomestijo lasten SOC ali pa Sophos MDR dopolnjuje in nadgrajuje obstoječi SOC oddelek v podjetju.

Povezljivost z drugimi varnostnimi produkti

Pred kratkim je Sophos MDR, kot prvi ponudnik, dobil zelo pomembno novost: možnost branja podatkov iz produktov drugih proizvajalcev, kar pomeni, da lahko Sophos strokovnjaki hitro in natančno zaznajo in odpravijo grožnje tudi v okoljih, kjer so nameščeni varnostni produkti različnih proizvajalcev.

Sophos MDR ima možnost branja podatkov in telemetrije naslednjih proizvajalcev: Microsoft, CrowdStrike, TrendMicro, Palo Alto Networks, Fortinet, Check Point, Rapid7, AWS, Google, Okta, Darktrace, Mimecast in še mnogih drugih.

Sophos Compromise Assessment

Lani so podjetja, po raziskavi podjetja Sophos, porabila v povprečju 37 dni in 2,4 milijona dolarjev sredstev za potrditev suma hekerskih vdorov in odpravo posledic le teh. S storitvijo Sophos Compromise Assessment je zdaj na voljo veliko hitrejši in cenejši način za odgovore na več vprašanj: ali so v podjetje vdrli napadalci in če so še vedno aktivni oziroma ali se je tak vdor morda že zgodil v preteklosti. S storitvijo Compromise Assessment podjetje poleg teh informacij dobi tudi analizo z oceno stopnje tveganja ter si zagotovi podrobne napotke o tem, katere ukrepe je potrebno sprejeti za odpravo grožnje. Bogate izkušnje z odzivanjem na današnje najnaprednejše grožnje Sophos strokovnjakom omogočajo, da s ciljno usmerjeno preiskavo podjetjem zagotovi najhitrejšo preiskavo kazalnikov kompromitacije (IoC).

Sophos forum 2023

Če bi želeli izvedeti več o Sophos MDR storitvi, vas vabimo na Sophos Forum seminar 2023, ki bo potekal 17. maja v Hotelu Mons Ljubljana, kjer vam bomo poleg MDR storitve predstavili tudi Sophos novosti, primere dobre prakse in kjer si bomo ob prijetnem druženju izmenjali mnenja in izkušnje. Če bi se želeli udeležiti srečanja, to sporočite na elektronski naslov: slovenija@sophos.si najkasneje do 15. maja. Udeležba je brezplačna. Več na www.sophos.si/sl


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SOPHOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SOPHOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SOPHOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več