Računalništvo, telefonija
14.02.2019 14:50
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Predstavljen prvi od trojice hitrih zoom objektivov za Nikon Z

Nikon je predstavil prvega od trojice profesionalnih f/2.8 zoom objektivov za fotoaparate Nikon Z. Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S je vzdržljiv profesionalni objektiv kompaktnih mer, z vrhunsko optično zasnovo z ostrino prek celotnega kadra ter z napredno zaščito pred prahom in vlago.
Predstavljen prvi od trojice hitrih zoom objektivov za Nikon Z
Predstavljen prvi od trojice hitrih zoom objektivov za Nikon Z

Novi objektiv prinaša vrhunske optične zmogljivosti, ki pridejo do izraza predvsem pri fotografiranju na kratke razdalje, kjer novinec prinaša kakovost slike, ki je trg fotografske opreme doslej ni nudil. Objektiv omogoča ostrenje pri najkrajši razdalji 38 cm od žariščne ravnine pri vseh goriščnicah, prilagodljiv nastavni obroč lahko uporabite za ročno ostrenje, neslišno upravljanje zaslonke pa za gladke prehode pri snemanju video posnetkov ali kompenzacijo osvetlitve. Velik premer bajoneta Z in zaobljena zaslonka z devetimi lamelami ter veliko svetlobno jakostjo f/2.8 pri fotografiranju s soncem v kadru zagotavljata ustvarjalni učinek žareče zvezde in hkrati pri fotografiranju z odprtimi zaslonkami vse do robov kadra naravno in enakomerno zamegljeno ozadje. Gumbu L-Fn lahko dodelite 21 različnih funkcij – od zaklepanja AF, merjenja svetlobe do snemanja zaporednih posnetkov z različnimi nastavitvami. Prek na ohišje objektiva vgrajenega zaslona OLED lahko hitro preverite nastavitve zaslonke, razdalje ostrenja, goriščne razdalje in globinske ostrine.

Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S bo naprodaj od sredine aprila po priporočeni prodajni ceni 2.499 EUR.

www.nikon.si

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku