Strojna oprema
11.05.2005 07:57

Deli z drugimi:

Share

Praktica se predstavi


Utrinek s predstavitve

Na prvi slovenski predstavitvi nemške blagovne znamke Praktica na Gradu Fužine v Ljubljani, je bilo moč digitalne in klasične fotoaparate ter daljnoglede tudi praktično preizkusiti. Načrti zastopnika, podjetja Eurovision iz Trzina, ob vstopu Praktice na Slovenski trg so optimistične, saj gre za tradicionalno fotografsko ime nemške kakovosti, ki je poznana še tako površnemu spremljevalcu fotografskega sveta. Pod blagovno znamko Praktica bodo kasneje slovenskem trgu na voljo tudi pomnilniški mediji s kar 10-letnim jamstvom za kakovost.

V tem trenutku je zastopnik za slovenski trg namenil osem kompaktnih digitalnih kamer iz serije Luxmedia in Digicam, šest klasičnih kompaktnih fotoaparatov in daljnogledov. Glavnina prodaje bo seveda temeljila na prodaji digitalnih fotoaparatov, od katerih sta za širši trg zaradi dostopne cene najbolj zanimiva modela DCZ 5.4 in DCZ 4.4 s 5 oz. 4 milijonskim tipalom, trikratno optično povečavo in 2-palčnim LCD zaslonom, na katerem se lahko udobno kratkočasimo z naloženimi video igricami. Cenovno sta zelo zanimiva tudi kompaktni kameri Luxmedia 6003/5003 s 6/5 milijonskim tipalom, 3-kratno optično povečavo ter veliko prednastavljenimi načini fotografiranja. Ponašata se še z zelo kompaktnim ohišjem in možnostjo makro posnetkov iz razdalje 1 cm. Najzmogljivejši kameri sta modela Praktica Luxmedia 5008/4008, ki ju odlikuje zanimiv SLR design in 8-kratna optična povečava, kar je ekvivalentno 40-320 mm pri 35 mm kameri. Značilnost vseh Praktic je tudi vgrajen pomnilnik, v tem primeru ga je 16MB, ki ga lahko razširimo s spominskimi karticami SD.

Daljnogledi so prav gotovo zelo zanimivi za slovenski trg saj ponujajo dobro kakovost in lastno optiko. Na voljo bosta dve skupini daljnogledov in sicer žepne s premerom leče 25 mm, kjer lahko izbiramo med 10x ali 12x povečavo, ter poseben zoom model s 7x do 21x povečavo. Druga skupina je združena pod oznako Falcon s premeri leč 50 mm in povečavami od 7 do 12x. Odlikujejo jih kompaktna gumirana ohišja, kvalitetne večplastne leče in majhna teža.


Prijavi napako v članku