Računalništvo, telefonija
07.06.2019 12:24
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pozabite na kable in povežite naprave z brezžičnim HDMI

Pozabite na kable in povežite naprave z brezžičnim HDMI
Pozabite na kable in povežite naprave z brezžičnim HDMI

Imamo brezžični internet, brezžično polnimo telefone, zakaj ne bi pozabili tudi na HDMI kable in naprave povezali z brezžičnim HDMI. Na ta način lahko povežete namizni računalnik ali prenosnik s projektorjem ali LCD zaslonom brez kablov ter v vsakem trenutku prenašate slike, videe, predstavitve ali kakršnekoli druge vsebine.

Digitus brezžični HDMI line extender SET (sprejemnik in oddajnik) omogoča prenos HDMI avdio in video signalov v ločljivosti Full HD do 30 metrov, če v prostoru ni ovir, do 20 metrov pa v prostoru z ovirami. Razdalja je seveda odvisna od tega, za kakšne ovire gre – ali so to stene, steklo ali kaj tretjega. Zagotavljajo, da je zamik pri prenosu manj kot 220 ms, hitrost prenosa pa 10,2GB na sekundo.

Napaja se preko HDMI priključka (vsaj 500mA) ali preko USB povezave z uporabo priloženega USB kabla. Napravi imata tudi LED indikator aktivnosti in povezave, delujeta pa na temperaturi od 0 do 50 stopinj Celzija.

Paket, ki si ga lahko priskrbite na spletni strani trgovine TECH TRADE, vsebuje brezžični HDMI sprejemnik, HDMI oddajnik ter 2 Mikro USB kabla dolžine enega metra. Prav tako si lahko na povezavi https://www.techtrade.si/line-extender-hdmi-brezzicni-30m-mini-set-digitus-8560059 preberete več o tehničnih lastnostih.

Odlična rešitev za sejne sobe

Lahko pa si omislite le dodatni brezžični HDMI line extender oddajnik, ki je namenjen za razširitev HDMI brezžičnega kompleta z do 10 oddajniki. Seveda v tem primeru potrebujemo tudi sprejemnik. V praksi je to zelo uporabno na primer v sejni sobi z večimi udeleženci, ki predstavljajo svoje ideje in lahko enostavno izmenično preklapljajo med oddajniki. Preklop je sila enostaven, saj ga opravimo zgolj s pritiskom na gumb na samem oddajniku.

Tako lahko kdorkoli v vsakem trenutku poveže svoj računalnik oziroma sliko na zaslonu na projektor. Več lahko preberete na povezavi https://www.techtrade.si/line-extender-hdmi-brezzicni-30m-oddajnik-digitus-8560058 kjer lahko dodatni brezžični HDMI oddajnik tudi kupite.


Prijavi napako v članku