Strojna oprema
22.09.2005 10:14
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

PowerColor X800 GT EVO


Delovanje hladilnega sistema EVO. Za dobro hlajenje bomo pač žrtvovali nekaj prostora v ohišju in na plošči, ki je sicer namenjen razširitvenim karticam.

EVO je popolna različica izjemne PowerColor X800 GT Xtreme Edition grafične kartice, ki za hlajenje uporablja vodni hladini sistem, zasnovan v laboratorijih vodilnega ponudnika hladilnih rešitev za osebne računalnike, Thermaltake. T. i. Tide Water hladilni sistem hitro in učinkovito odvaja odvečno toploto stran od grafičnega procesorja, brez odvečnega hrupa, ki ga proizvajajo dodatni hladilni ventilatorji. Zaradi vodnega hladilnega sistema je kartica ze serijsko pripravljena na izjemno pospeševanje. Tako lahko izkušeni uporabniki grafično kartico pripravijo na stabilno delovanje tudi pri višjih hitrostih procesorja in pomnilnika.

Kartica je grajena na Radeon R480 čipu, ki uporablja napreden 0,13 low-k mikro proizvodni proces s 160 milijoni tranzistorjev in 256MB hitrega 1,6 ns GDDR3 pomnilnika (256-bitno vodilo). S hitrostmi sredice in pomnilnika 475/490 MHz je izjemno primerna grafična rešitev za navdušence, ki potrebujejo grafično kartico z izjemno kakovostjo slike in odličnimi zmogljivostmi pospeševanja. Izdelek ima vgrajenih 8 vzporednih podatkovnih cevovodov in podpira DirectX 9.0 arhitekturo ter tako predstavlja izjemno učinkovito rešitev v svojem cenovnem razredu. Zasnova kartice omogoča kakovostno strojno pospeševanje in predvajanje digitalnega videa, brez dodatne obremenitve osnovnega procesorja, vgrajena pa je tudi celotna podpora za najbolj razširjene video standarde, vključno z MPEG 1/2/4, RealMedia, DivX in WMV9.


Prijavi napako v članku