Poslovne rešitve
15.10.2021 08:00
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Potrebujete odlično zaščito pred spletnimi in ostalimi računalniškimi grožnjami?

Če je vaš odgovor pritrdilen, potem verjamemo, da ste že seznanjeni z vsakodnevnimi spletnimi napadi po svetu in v Sloveniji, kar vodi k lažjemu odločanju podjetij pri nakupu napredne protivirusne zaščite.

Podjetje Sophos že več kot 30 let sodi v sam svetovni vrh proizvajalcev protivirusne zaščite in uspešno ščiti več sto tisoč podjetij po vsem svetu.

Sophos Central

Število kibernetskih groženj je v stalnem porastu in grožnje se ves čas spreminjajo in razvijajo. Zato napredna protivirusna zaščita ne more več temeljiti na klasični zaščiti, temveč mora vključevati tudi različne tehnologije, ki vključujejo umetno inteligenco in veliko procesorsko moč za iskanje po velikih bazah. Za dobro zaščito je pomembna tudi komunikacija med varnostnimi produkti, saj je tako omogočeno samodejno delovanje nekaterih varnostnih mehanizmov, ki so kritični pri hitrem zaznavanju in omejevanju okužb.

Prav zato je podjetje Sophos predstavilo enotno platformo Central, preko katere upravljamo vse Central produkte in katera omogoča komunikacijo med Sophos Central produkti. Platforma Central zato zagotavlja lažji nadzor nad grožnjami, saj imamo na enem zaslonu zbrana vsa obvestila o grožnjah, ki jih zaznavajo različni produkti.

Intercept X Advanced

Protivirusna zaščita Intercept X Advanced poleg klasične zaščite vsebuje tudi orodja za zaznavanje naprednih groženj in tehnik, ki jih uporabljajo napadalci. Ponuja odlično in preizkušeno zaščito za končne uporabnike in strežnike, ki preprečuje najrazličnejše vrste računalniških napadov. Preizkušeno se je izkazala tudi v zadnjih odmevnih napadih (Kaseya, Solarwinds …), kjer uporabnikom produkta Intercept X Advanced podatki niso bili zašifrirani.

Intercept X Advanced with XDR

Intercept X Advanced with XDR temelji na produktu Intercept X Advanced z dodatkom EDR in XDR orodij, ki omogočajo večji nadzor nad računalniki, ki ga podjetja lahko izvajajo sama s pomočjo poizvedb (queries).  Dodane so še druge fukcionalnosti za izboljšano forenziko, kot npr. 30 days Sophos Data lake, Forensic Data Export in druge funkcionalnosti, ki podjetjem pomagajo pri nadzoru in odkrivanju groženj ter omogočajo natančno forenziko in poročilo o incidentu. Za celostno izvajanje EDR in XDR funkcionalnosti je potrebno določeno znanje, ki ga imajo ponavadi strokovnjaki za računalniško varnost.

Managed Threat Response (MTR)

V primeru da podjetje nima na voljo dovolj varnostnih strokovnjakov, ki so sposobni aktivnega in hitrega odkrivanja računalniških groženj in njihove odstranitve, je podjetje Sophos začelo ponujati novo storitev: Sophos MTR.

Sophos MTR storitev je zasnovana na produktu Sophos Intercept X Advanced with XDR in združuje človeško strokovno analizo in napredne tehnologije strojnega učenja za hitro odkrivanje groženj. Kombinacija najboljše Sophos protivirusne zaščite ter vrhunske ekipe varnostnih strokovnjakov je najboljša možna zaščita za vsa podjetja, ki se zavedajo nujnosti dobre zaščite, vendar so kadrovsko podhranjena z varnostnimi strokovnjaki. Sophos MTR storitev je zagotovljena 24 ur v tednu in vse dni v letu.

Za vsa morebitna vprašanja o Sophos protivirusnih produktih in storitvah jih kontaktirajte na elektronski naslov slovenija@sophos.si ali pokličite na tel. številko 07/393 56 00. (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
Sophos antivirusni program

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SOPHOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SOPHOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SOPHOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

DETEKTOR SISTEMI d.o.o.

Litostrojska cesta 40a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 305 056
Ustrezna programska oprema pravočasno zaustavi spletnega vsiljivca. Kako pa zaustavimo nevidnega napadalca brez vonja in okusa, ki je lahko smrtonosen? Pri podjetju Detektor sistemi ... Več