Računalništvo, telefonija
23.05.2014 06:19
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Podjetje SpaceX pripravljeno na kolonizacijo planeta Mars

Kolonizacija Marsa je verjetno le še vprašanje časa!
Kolonizacija Marsa je verjetno le še vprašanje časa!

Pri podjetju SpaceX so pripravljeni na kolonizacijo planeta Mars. Njihovi vodilni možje so namreč zatrdili, da ambiciozen projekt poteka po zastavljenem načrtu in prvi potniki bodo na rdeči planet odpotovali že leta 2020. potovanje si bodo žal lahko privoščili le bogati, saj je cena vozovnice postavljena na kar preračunanih 366 tisoč evrov.

Podjetje SpaceX ba na Mars najprej poslala manjšo skupino desetih ljudi, ki bodo pričeli z gradnjo kolonije, končni cilj pa je na rdeči planet poslati skupno do 80 tisoč ljudi. V ta namen bo uporabljeno vesoljsko vozilo za večkratno uporabo, katerega razvoj v višini preračunanih 1,2 milijarde evrov je financirala ameriška vesoljska agencija NASA.

Tu velja še omeniti, da podjetje SpaceX ni edino, ki cilja na kolonizacijo planeta Mars. Podjetje Mars One bo namreč med več kot 200 tisočimi kandidati izbralo 20 posameznikov, ki bodo do konca svojih dni živeli na Marsu. Ti naj bi na rdeči planet odpotovali leta 2023, celotno potovanje pa naj bi trajalo okoli 200 dni oziroma dobrega pol leta. Pri podjetju Mars One so zagotovili, da bo potovanje za izbranih 20 kandidatov povsem varno, saj bodo do leta 2023 vsa plovila preizkusili kar osemkrat, še pred tem pa bodo na Mars poslali skupino robotov, ki bodo zgradili vesoljsko kolonijo.


Prijavi napako v članku