Aplikacije in dodatni programi
16.06.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Slovenci razvili plačevanje parkirnine z uporabo Viberja, WhatsAppa ali Facebook Messengerja

Slovenci razvili plačevanje parkirnine z uporabo Viberja, WhatsAppa ali Facebook Messengerja
Slovenci razvili plačevanje parkirnine z uporabo Viberja, WhatsAppa ali Facebook Messengerja

Slovensko podjetje 2mobile je s pomočjo ameriškega partnerja kot prvo na svetu razvilo digitalno storitev za plačevanje parkirnine z uporabo aplikacij za klepet, kot so Viber, WhatsApp ali pa Facebook Messenger. Z novo rešitvijo nas več nikoli ne bo skrbelo, če ob parkiranju ugotovimo, da smo brez kovancev. 2mobile je tako poskrbel za nadgradnjo do sedaj aktualne mobilne storitve ParkMeWise, ki je omogočala plačilo parkirnine z SMS sporočilom ali mobilno aplikacijo.


Pred dvema letoma smo pisali o izidu mobilne aplikacije ParkMeWise, ki uporabnikom omogoča plačilo parkirnine z SMS sporočilom ali mobilno aplikacijo. Ta je do nedavnega ponujala veča plačilnih metod. Uporabniki si lahko nanjo naložijo sredstva, plačajo preko SMS sporočila, s kreditno kartico (VISA, Mastecard, American Express, Diners), Moneto ali preko sistema Paypall. Zdaj je ekipa 2mobile poskrbela za integracijo storitve v najbolj popularne komunikacijske aplikacije na svetu, kjer so s tehnologijo pogovornih botov, prišli še bližje uporabniku. Parkirnino lahko tako plačamo z uporabo aplikacij WhatsApp, Viber in Facebook Messenger.


Če želimo parkirnino plačati z WhatsAppom, moramo klepetati z osebo na številki +386 40 122 700. Za plačilo preko VIberja, kliknemo na to povezavo in za plačilo preko Messengerja na to povezavo.

Uporabnost aplikacije ParkMeWise

Aplikacija nam omogoča lokacijski pregled zasedenosti parkirišč. V njej lahko izbiramo med različnimi načini plačila, ki smo jih omenili že zgoraj. Vse skupaj poteka brezpapirno, torej enostavna sklenitev parkiranja brez parkirnega listka. Preko aplikacije lahko parkirnino z nekaj kliki na daljavo tudi podaljšamo, poslujemo v celoti brezgotovinsko, glavna tehnologija aplikacije pa je geolokacijska.

ParkMeWise račun

Ustvarite si račun, na katerega si lahko naložite sredstva preko različnih plačilnih sistemov (PayPal, kreditne kartice, Moneta, SMS sporočilo). S tem skrajšate čas plačila parkiranja, saj vam ne bo potrebno vedno znova čez celoten postopek plačila. Registrirate se lahko na tej POVEZAVI.

Prednosti za upravljalce parkirišč

Razmišljate o vpeljavi novega sistema za vaše parkirišče? Preverite, katere so vse prednosti uporabe aplikacije in sistema ParkMeWise za vaše parkirišče. Zanesljivost in enostavnost mobilnega plačevanja parkirnin s pomočjo aplikacije ParkMeWise in SMS sporočil bo vsem upravljalcem parkirišč prihranila čas in povečala prihodke, saj vam sistem vpeljemo brez investicije in stroškov mesečnega vzdrževanja celotnega sistema. Nadzorniki imajo enostaven pregled in statistiko posameznih parkirišč. Storitev je uporabljalo že preko 10.000 različnih uporabnikov iz 11 držav (Slovenija, Italija, Avstrija, Nemčija, Švedska, Hrvaška, Srbija, Francija, Danska, Poljska, Češka). Več na tej POVEZAVI.


ParkMeWise vključuje več kot 6.000 parkirnih mest v Kopru, Ankaranu, Novem Mestu, Velenju in Kranju. Seznam vseh parkirnih mest najdete na tej POVEZAVI.

Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Prijavi napako v članku