Računalništvo, telefonija
20.07.2005 09:52

Deli z drugimi:

Share

Pande Software članica institucije Anti-Spyware Coalition (ASC)

Panda Software, eden vodilnih razvijalcev rešitev pred škodljivimi programi, se je pridružila instituciji Anti-Spyware Coalition (ASC), novi varnostni organizaciji, katere namen je doseganje konsenza o definiciji in značilnosti vohunskega programja, kotu tudi ustvarjanje skupne fronte za doseganje večje varnosti pred tovrstnimi grožnjami za vse uporabnike.

Koalicija, ki je nastala po pobudi Centra za demokracijo in tehnologijo (Center for Democracy and Technology), je združila vodilne v IT varnostni industriji, med katerimi je Panda Software. Pokazala je njihovo zavezo in učinkovitost v razvoju rešitev za boj z vohunskim programjem ter za omogočanje dostopnosti teh rešitev vsem uporabnikom.

Izdelki Pande Software vključujejo tehnologije, sposobne boja tako z znanimi vohunskimi programi (z odkrivanjem na temelju podpisov in filtriranja spletnih mest, namenjenih distribuciji vohunskega programja) kot tudi s tistimi, ki bi se lahko pojavili v prihodnosti oz. ki jih varnostna podjetja še niso identificirala. Proaktivne tehnologije odkrivanja Pande Software so TruPreventTM, ki lahko odkrijejo prisotnost vohunskega programja z analiziranjem njegovega obnašanja. Te tehnologije so zdaj, z dodatkom tehnologije genetičnega pregledovanja, celo bolj učinkovite – od predstavitve v začetku leta 2005 so odkrile več kot 1.000 primerov neznanih vohunskih programov.

Vohunski programi so postali ena najbolj razširjenih groženj, ki prizadenejo računalnike, povezane na internet. Ugotovitve raziskave organizacij Webroot in EarthLink so prepričljivi: 90% računalnikov vsebuje vohunsko programje. Kar še poslabša situacijo, je to, da se veliko uporabnikov ne zaveda posledic, ki jih imajo lahko vohunski programi na njihovih sistemih. Splošno mnenje je, da je edini učinek vohunskih programov kraja informacij o navadah uporabnikov pri uporabi interneta, ki se uporabljajo za oglaševalske namene. Vendar pa se vidik radikalno spremeni, če upoštevate številne klice zaradi slabega delovanja sistema, ki jih prejemajo službe tehnične podpore, in nedelovanje sistemov zaradi prisotnosti vohunskih programov. Vohunski program je IT aplikacija in kot taka porablja sistemske vire ali lahko povzroči nezdružljivost s programjem na računalniku.


Prijavi napako v članku