Računalništvo, telefonija
15.07.2011 06:13
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Osebnih računalniki so za Microsoft preteklost

Bodo tablični računalniki kmalu it trga povsem izpodrinili osebne računalnike?
Bodo tablični računalniki kmalu it trga povsem izpodrinili osebne računalnike?

Tablični računalniki so med računalničarji vse bolj priljubljeni. Z njimi lahko danes namreč počnemo vse, kar smo še pred kratkim lahko počeli le z osebnimi računalniki. Tu seveda govorimo o prebiranju elektronskih sporočil, deskanju po svetovnem spletu, predvajanju večpredstavnih vsebin in še bi lahko naštevali. Poleg tega se tablični računalniki lahko pobahajo še z izjemno prenosnostjo in dolgo avtonomijo delovanja.

Ker so številni tablični računalniki že opremljeni z operacijskim sistemom Windows 7, je Microsoft zavzel stališče, da so ti dejansko postali prenosni osebni računalniki. Andy Lee, predsedniki Microsoftovega oddelka Windows Phone, ki je zadolžen za promocijo tablic z mobilnim sistemom Windows Phone 7, je pred kratkim izjavil, da podjetje iz Redmonda že trži tablice kot da bi dejansko bili osebni računalniki. To z drugimi besedami pomeni, da osebnih računalnikov v bližnji prihodnosti ne bomo potrebovali več.

Tehtnica se bo v prid tablicam še bolj nagnila s prihodom težko pričakovanega mobilnega operacijskega sistema Windows 8. Ta naj bi namreč ponujal povsem nov nivo interakcije med človekom in računalnikom. Operacijski sistem Windows 8 naj bi bil dejansko sposoben tako prepoznati kot razumeti uporabnika. Dejstvo je, da je Microsoft na področju tabličnih računalnikov ubral povsem drugačno pot kot konkurenčno podjetje Apple. Njegova tablica iPad je namreč »povečan« pametni mobilni telefon in ne nadomestek žepnega računalnika. Lahkotnost operacijskega sistema iOS zagotavlja hitro, enostavno in prijetno uporabo tabličnega računalnika iPad. Se strinjate z Applovim konceptom tablice ali razmišljate tako kot Microsoft.


Prijavi napako v članku