Računalništvo, telefonija
08.01.2010 11:30
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Osebna izkaznica s Samsungovim zaslonom OLED

Uporaba miniaturnega zaslona naj bi občutno otežila ponarejanje osebnih dokumentov s tehnologijo RFID.
Uporaba miniaturnega zaslona naj bi občutno otežila ponarejanje osebnih dokumentov s tehnologijo RFID.

Čeprav se je tehnologija RFID v praksi že večkrat izkazala za zelo ranljivo, jo številne državne ustanove še vedno uporabljajo pri potnih listih in drugih osebnih dokumentih. Heker Chris Paget pa je pred dobrim letom dni celo dokazal, da je mogoče na zelo preprost način ponarediti potne liste, vozniška dovoljenja in druge osebne dokumente celo z vožnjo po mestu z avtomobilom.

Kot vse kaže, se tehnologiji RFID v bližnji prihodnosti le obetajo boljši časi, saj je podjetje Samsung na sejmu zabavne elektronike CES 2010 predstavilo posebno osebno izkaznico, opremljeno z miniaturnim zaslonom OLED. V kolikor tovrstno osebno izkaznico približamo bralni napravi RFID, združljivi s standardom ISO 14443, se na zaslonu prikaže tridimenzionalna fotografija lastnika kartice.

Uporaba miniaturnega zaslona Samsung OLED naj bi vsaj po zagotovilih strokovnjakov občutno otežila ponarejanje osebnih izkaznic, potnih listov, vozniških dovoljenj in drugih osebnih dokumentov. Ali bo nov način identifikacije zaživel v praksi, pa nam bo seveda lahko pokazal le čas.


Prijavi napako v članku