Računalništvo, telefonija
20.01.2019 07:48

Deli z drugimi:

Share

Odpisani Windows 10 Mobile ima štete ure!

Windows 10 Mobile bo ugasnil 10. decembra letos.
Windows 10 Mobile bo ugasnil 10. decembra letos.

Microsoftov podpredsednik zadolžen za Windowse je že pred časom priznal, da družba ne namerava več razvijati operacijskega sistema Windows 10 Mobile. Microsoft mobilni platformi sicer še vedno zagotavlja podporo, razvoja novih možnosti pa enostavno ne bo več. Dejstvo je, da je število uporabnikov premajhno, da bi se Microsoftu še splačalo vlagati sredstva v razvoj platforme, saj proizvajalci strojne opreme od tega ne bi imeli nobene koristi, ampak le izgubo.

Uporabniki mobilnih naprav Windows 10 Mobile se bodo sedaj morali sprijazniti še s tem, da bo Microsoft kmalu povsem ukinil podporo za nepriljubljeni mobilni operacijski sistem. To se bo zgodilo 10. decembra letos, saj računalniški gigant po tem datumu ne bo več izdajal novih varnostnih popravkov, ne bo odpravljal programskih napak in ne bo nudil nikakršne tehnične pomoči končnim uporabnikom. Podjetje Microsoft bo uporabnikom naprav Windows 10 Mobile ponudilo le možnost izdelave varnostnih kopij podatkov, in sicer do marca 2020, nato bo tudi ta možnost umaknjena.

Microsoft uporabnikom mobilnih naprav Windows 10 Mobile priporoča, da njihovo mobilno napravo čimprej zamenjajo za Android ali iOS. Microsoftova trgovina za mobilne aplikacije bo sicer ostala še naprej dostopna, vendar pa so na njej objavljene aplikacije, ki bolj ali manj niso več uporabne ali pa so zelo zastarele.


Prijavi napako v članku