Računalništvo, telefonija
12.09.2019 07:40
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Red Magic 3S: telefon, ki vas bo prevzel

Pametni mobilni telefon Nubia Red Magic 3S je kot nalašč za igranje mobilnih iger.
Pametni mobilni telefon Nubia Red Magic 3S je kot nalašč za igranje mobilnih iger.

Podjetje Nubia je predstavilo nadvse zanimiv pametni mobilni telefon, ki je kot nalašč za igranje mobilnih iger. Gre za model Red Magic 3S, ki je v osnovi izboljšana različica modela Red Magic 3. Kot je pri pametnih mobilnih telefoni Nubia značilno, je različica “S” opremljena z nekoliko zmogljivejšo strojno opremo, ki bo brez težav kos tudi najzahtevnejšim opravilom.

Pametni mobilni telefon Nubia Red Magic 3S je namreč opremljen z najnovejšim mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 855+, ki v primerjavi s klasičnim modelom ponuja tako več procesorske kot grafične moči. Preostala strojna oprema obsega še 8 oziroma 12 gigabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajen pomnilnik s 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Nič manj zanimiv ni prenovljen hladilni sistem, ki lahko pri polni obremenitvi zniža temperaturo zmogljivega procesorja za do 18 stopinj Celzija.

Novost je opremljena še s kakovostnim zaslonom AMOLED s 16,9-centimetrsko oziroma 6,65-palčno diagonalo in ločljivostjo 2.340 x 1.080 slikovnih točk. Za zajem kakovostnih fotografij lahko računamo na digitalni fotoaparat ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk, za sebke pa na spletno kamero ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk. Na pametnem mobilnem telefonu Nubia Red Magic 3S je nameščen mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie s prirejenim grafičnim vmesnikom Red Magic 2.1, medtem ko mu dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 5.000 miliamper s hitrim polnjenjem.

Pametni mobilni telefon Nubia Red Magic 3S je že naprodaj na Kitajskem, v mesecu oktobru pa bo dosegljiv še na drugih trgih. Novost je vsaj glede na zmogljivo strojno opremo relativno poceni. Za nakup modela, opremljenega z 8 gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti vgrajenega pomnilnika, bo namreč treba odšteti preračunanih 380 evrov, za zmogljivejši model z 12 gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti vgrajenega pomnilnika pa zgolj preračunanih 480 evrov.


Prijavi napako v članku