Telefoni
21.05.2014 13:20
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone 6 z izjemno ločljivostjo zaslona

Novi iPhone 6 z izjemno ločljivostjo zaslona
Novi iPhone 6 z izjemno ločljivostjo zaslona

Predstavitev modela iPhone 4 je poleg nove oblike vključevala t. i. zaslon Retina. Ločljivost 3,5-palčnega zaslona je bila skoraj dvakrat večja od originalnega modela iPhone. Štiri leta pozneje se z izjemo podaljšanja zaslona po vertikalni osi ni bistveno nič spremenilo. Aktualni modeli iPhone 5S imajo še vedno 326 slikovnih točk na palec, torej kot iPhone 4 iz leta 2010.

Po zadnjih informacijah pa se tudi na tem področju obetajo spremembe. Novi model iPhone, ki naj bi bil predstavljen v avgustu, naj bi uporabnikom ponujal ločljivost 960 x 1704 slikovnik pik. Če pri tem upoštevamo uvedbo 4,7-palčnega zaslona, bo končna gostota slikovnih točk znašala 416 točk na palec. Še bolj kot izboljšana kakovost zaslona pa izstopa podatek, da v primeru omenjene ločljivosti pri Applu ohranjajo razmerje širine in višine zaslona. Novi iPhone 6 naj bi tako bil zelo podoben aktualnima iPhone 5C in 5S. To je zelo dobra novica za uporabnike, saj bo za razvijalce aplikacij prehod na novi iPhone bistveno enostavnejši. Ključni elementi aplikacij bodo na ta način lahko ostali nespremenjeni in s tem lastniku novega modela iPhone že takoj na začetku ponudili izjemno uporabniško izkušnjo. Podobne izboljšave naj bi bil deležen novi model naprave iPad, katere predstavitev se napoveduje za letošnjo jesen.

Več bomo lahko izvedeli že naslednji mesec. Apple namreč organizira svoj tradicionalni WWDC oz. konferenco, namenjeno razvijalcem. Predstavili naj bi novi iOS 8 in marsikatero drugo novost, na podlagi katere bo lažje sklepati, kaj nas letošnjo jesen čaka.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku