Telefoni
20.04.2019 06:15

Deli z drugimi:

Share

Novi Honor 20i s kamero za sebke brez primere!

Novi Honor 20i za nizko ceno nudi zelo veliko!
Novi Honor 20i za nizko ceno nudi zelo veliko!

Podjetje Huawei zadnje čase preseneča z zanimivimi in cenovno ugodnimi pametnimi mobilnimi telefoni družine Honor, ki za relativno malo denarja ponujajo presenetljivo veliko. To povsem drži tudi za pred kratkim predstavljen pametni mobilni telefon Honor 20i oziroma Honor 20 Lite, saj gre tu za »lažjo« različico sicer zelo priljubljenega pametnega mobilnega telefona Honor 20. Čeprav gre tu za tako imenovano »Lite« različico, se bo novost brez težav prikupila tudi najzahtevnejšim uporabnikom, saj je opremljena z zelo zmogljivo strojno opremo in nadvse prikupnim grafičnim vmesnikom.

Novi pametni mobilni telefon Huawei Honor 20i je kljub nizki maloprodajni ceni (vstopna različica je vrednotena na zgolj preračunanih 210 evrov) primeren tudi za najzahtevnejše uporabnike, saj razpolaga s kar 15,8-centimetrskim oziroma 6,21-palčnim zaslonom ločljivosti 1.080 x 2.340 slikovnih točk, zmogljivim procesorjem Kirin 710, sistemskim pomnilnikom kapacitete štirih oziroma šestih gigabajtov (odvisno od različice) in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti, 128 gigabajti oziroma 256 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Tega lahko seveda razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD in sicer za do 512 gigabajtov. Za zajem fotografij ima novost na voljo tri fotoaparate ločljivosti 24 milijonov slikovnih točk, osem milijonov slikovnih točk in dveh milijonov slikovnih točk, sprednja kamera pa ponuja ločljivost 32 milijonov slikovnih točk in je nadvse primerna za sebke.

Zanimiv pametni mobilni telefon Huawei Honor 20i je opremljen še z bralnikom prstnih odtisov, za dolgo avtonomijo delovanja pa skrbi baterija zmogljivosti 3.400 miliamper ur. Na vgrajenem pomnilniku je prednameščen mobilni operacijski sistem EMUI 9, ki temelji na osnovi novejšega mobilnega operacijskega sistema Android 9.0 Pie. Tu seveda ne gre spregledati niti možnosti sočasne uporabe dveh telefonskih kartic SIM ter sistem hitrega polnjenja, ki povsem izpraznjeno zmogljivo baterijo lahko napolni do 100 odstotkov v zgolj dveh urah in pol.

Za nakup vstopne različice pametnega mobilnega telefona Honor 20i, ki je opremljena bodisi s štirim gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti vgrajenega pomnilnika bodisi šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti vgrajenega pomnilnika, je treba na kitajskih spletnih prodajalnah odšteti zgolj okoli preračunanih 210 evrov. Nekoliko zmogljivejša različica opremljena s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora je vrednotena na preračunanih 250 evrov, najzmogljivejša s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 256 gigabajti prostora pa na preračunanih 290 evrov, kar ni veliko glede na to, kaj novost dejansko nudi.


Prijavi napako v članku