Strojna oprema
18.08.2008 10:57
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nove grafične tablice proizvajalca Trust

Digitalna doba je tudi na področju enostavnega risanja in pisanja naredila velik korak naprej. S pomočjo nepogrešljivega pripomočka poklicnih risarjev, striparjev, fotografov – grafične tablice – je mogoče s svinčnikom pisati in risati na tablico, ki prenaša delo na zaslon računalnika. To orodje je eno od zanimivejših pripomočkov k osebnemu računalniku. Praviloma je sestavljeno iz svinčnika, občutljivega na pritisk in delovne površine, po kateri premikamo svinčnik. S pomočjo programske opreme oziroma programa v katerem uporabljate grafično tablico, je mogoče uporabiti grafično tablico kot list papirja.

Nove, brezžične grafične tablice Trust (TB-5300, TB-6300, TB-7300) v različnih dimenzijah za vse ljubitelje risanja, barvanja, ročnega pisanja in skiciranja, namenjene pa so tudi vsem, ki urejajo ali obdelujejo slike in video posnetke.

Odlikujejo se po novi, modernejši obliki in imajo več funkcij oziroma tipk, ki omogočajo hitrejši dostop do želenih programov (bližnjice). Tablice so poleg okolja Windows 98/2000/XP, združljive tudi z operacijskim sistemom Windows Vista.

Tablica TB-5300 v velikosti 14 x 10 cm ima ergonomično trigumbno pisalo in prozorno podlago za lažje prerisovanje slik. Prav tako ima prozorno podlago tudi tablica TB-6300, ki meri 20 x 15 cm in ima priloženo tudi trigumbno miško, ki je primerna tako za levičarje kot desničarje. Največja izmed vseh treh pa je tablica TB-7300 (30,5 x 19,5 cm), ki ima poleg brezžičnega pisala tudi kolešček za premikanje smernika in USB povezavo za enostavnejšo namestitev.


Prijavi napako v članku