Računalništvo, telefonija
09.05.2019 06:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Kakšen bo promet prihodnosti?

Nova številka revije: Kakšen bo promet prihodnosti?
Nova številka revije: Kakšen bo promet prihodnosti?

Danes veliko časa preživimo v avtomobilu, kjer želimo čimveč stvari, ki nam jih nudi dom. Poleg tega mora biti premičnina tako ali drugače zavarovana pred krajami in pred nezgodami. Če pa se želimo kam podati na drug način, je na voljo vrsta rešitev, od prevoznikov do “car sharinga”, kjer pa je eden glavnih izzivov ponudnikov logistika.


Računalniška tehnologija v zadnjih nekaj letih hitro prodira tudi na področje avtomobilske industrije. Avtomobili že dolgo niso več zgolj kup železja na štirih kolesih, ampak so tako v njihovi notranjosti kot zunanjosti številne napredne tehnologije, ki vožnjo delajo vse bolj udobno in varno. V reviji ponujamo pregled, kako tehnologija pripomore k sledenju vozil, kakšna elektronika je v avtomobilu, kako zavarovati sodobna prevozna sredstva, pa tudi o logistiki, transportu in še mnogo več.

Otok Porto Santo: prvi pametni električni ekosistem na svetu

Prevoznih sredstev, ki jih poganja elektrika, je čedalje več. Z ekološkega vidika je vsekakor zelo zanimiv Renaultov sistem dvosmernega polnjenja. S tem sistemom avto ne zgolj sprejema, ampak postane še zalogovnik električne energije. Ko vetra ali sonca ni, lahko tako elektriko vrača nazaj v omrežje in s tem zagotavlja stabilnost omrežja ter boljši izkoristek obnovljivih virov energije.

Vodilni proizvajalec električnih avtomobilov Renault in podjetje za proizvodnjo, prenos, distribucijo in prodajo elektrike EEM Empresa de Electricidade da Madeira SA sta na otoku Porto Santo postavila prvi pametni električni ekosistem na svetu. Prvi pametni otok uporablja električna vozila, baterije druge življenjske dobe, pametne polnilnike in dvosmerno polnjenje električnih vozil, kar pripomore k energetski neodvisnosti otoka in stimulira proizvodnjo obnovljive električne energije.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Avtomobili znamke Volvo se bodo med seboj opozarjali na nevarnosti
  • Spoznajte robota, ki bo vodil vaš naslednji razgovor za službo
  • Kaj nam prinaša novi mobilni procesor Snapdragon 735?
  • Izredno zmogljiv pametni mobilni telefon Lenovo

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku