Tiskalniki in skenerji
24.04.2021 10:42
Posodobljeno 6 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova dimenzija 3D skeniranja

Tako kot vsa področja sodobne tehnologije, se razvija tudi tehnologija 3D skeniranja, pri čemer so naprave vse bolj natančne, obenem pa omogočajo lažjo uporabo.

Ročno merjenje zahtevnih oblik površin zdaj že vrsto let nadomešča tehnologija 3D skeniranja. Gre za časovno bolj učinkovito in nenazadnje bistveno bolj natančno meritev oblik, katere končni produkt je 3D model objekta.

Profesionalnost …

Shining 3D je trenutno vodilno podjetje na področju 3D skeniranja, saj ponuja vrsto različnih naprav, primernih za široko paleto uporabnikov. Zadnjo generacijo visokotehnološke serije pa predstavlja FreeScan UE, ki je na voljo v dveh modelih, UE7 in UE11. Naprava deluje na osnovi modre laserske tehnologije, ki je lasten produkt podjetja, ponaša pa se z visoko natančnostjo in ponovljivostjo meritev.

… sedaj v priročni obliki

Zasnova FreeScan UE je priročna, zaradi česar je vsestransko uporaben, namenjen tudi inženirjem v avtomobilski, vesoljski, letalski in energetski industriji. S svojimi lastnostmi bo strokovnjakom omogočil učinkovito nadgradnjo digitalnega poteka dela v različnih segmentih in ugodne rešitve v izzivih, ki se pojavijo med delovnimi procesi. Poleg tega zdaj dolgotrajne meritve ne bodo več predstavljale težav. Skener se namreč ponaša s težo pičlih 670 g, zaradi česar utrujenost merilca nastopi kasneje kot sicer.

Natančnost in zanesljivost nista pod vprašanjem

Predstavljen je kot izjemno zmogljiva naprava, saj kljub širokemu polju skeniranja ponuja impresivno natančnost do 0,02 mm. V kolikor menite, da lahko s FreeScan UE zajamete le manjše objekte, ste se zmotili. Objekt, ki ga želite skenirati, je lahko maksimalnih dimenzij 510 x 520 mm, kar pomeni, da lahko poskenirate celo konkreten avtomobil. Pomeni, da je FreeScan UE primeren tudi za večje projekte vzvratnega inženiringa.

Zanesljiv tudi v zahtevnejših pogojih

V kolikor je vroče ali mraz, ekstremno vlažno ali suho, ali pa imate opravka s temnimi in reflektivnimi površinami, bo FreeScan UE opravil svojo nalogo tako kot običajno, brez težav. Delo znotraj tolerance poteka v območju od 0 do 40°C ter med 10 in 90 % vlažnosti. Za zaščito vaših oči vam ne bo treba skrbeti, saj je laserska tehnologija povsem varna, zato vaših oči ne more poškodovati.

Pa obdelava podatkov?

Kljub temu da lahko tisočine ali celo milijoni točk marsikoga prestrašijo, so inženirji poleg samega skenerja v ta namen razvili tudi uporabniku prijaznejšo programsko opremo z vso potrebno podporo, ki omogoča enostavno obdelavo.

Glavne značilnosti

  • natančnost in ponovljivost meritev (do 0,02 mm)
  • priročen in lahek (le 670 g)
  • prilagodljiv različnim površinam (tudi temnim in reflektivnim)
  • visoka učinkovitost
  • preprosta uporaba, prenos in obdelava podatkov

UE 7 ali UE 11?

Če ste v dilemi, kateri je pravi za vas, obstajata zgolj dve ključni razliki med modeloma UE7 in UE11, ki gresta z roko v roki. Nadgrajeni model (UE11) ima 22 laserskih linij, kar je 8 več kot osnovni (UE7), posledica tega pa je različna hitrost skeniranja. UE7 lahko svojo nalogo opravlja s hitrostjo 650.000 točk/s, medtem ko UE11 to stori nekoliko hitreje, s hitrostjo 1.020.000 točk/s.

FreeScan UE je tako primeren za številne uporabnike, pri čemer vam v trenutku olajša delo, saj predstavlja učinkovito in natančno orodje, na dolgi rok pa prihrani čas in denar.

V kolikor vas zanima še kakšna podrobnost ali pa bi poleg 3D skeniranja radi izvedeli še kaj o 3D printanju, obiščite spletno stran www.3way.si. (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
3D printerji

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem 3WAY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri 3WAY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem 3WAY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več

MARUSSIG d.o.o.

Čepovanska 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 508 427
Z digitalizacijo prehiteti konkurenco ERP je prilagodljivo, optimirano in vitko možgansko središče tehnološkega sistema vašega podjetja. Ponudbe, nabave, načrtovanje dobav ... Več
Zlati partner

GAMBIT TRADE d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Podjetje Gambit trade d.o.o. je specializirano za rešitve vodenja prodaje in prodajnih skupin. Pomagajo vam pri uvajanju Microsoft rešitev … Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več