Računalništvo, telefonija
22.01.2017 13:43

Deli z drugimi:

Share

Nokia po pametnem mobilnem telefonu še s tablico Android?

Novi tablični računalnik Nokia naj bi bil pisan na kožo zahtevnim uporabnikom in podjetjem!
Novi tablični računalnik Nokia naj bi bil pisan na kožo zahtevnim uporabnikom in podjetjem!

Na svetovnem spletu še vedno odmeva novica, da se je podjetje Nokia pred kratkim vrnilo na področje mobilne telefonije s prvim pametnim mobilnim telefonom, na katerem je nameščen mobilni operacijski sistem Android. Ker je nova mobilna naprava podjetja Nokia naletela na izjemen odziv s strani kupcev, ne preseneča, da naj bi se pri finskem gigantu ogrevali še za novi tablični računalnik, ki bo prav tako temeljil na novejšem Androidu. Novost naj bi bila javnosti razkrita kmalu, in sicer na prihajajoči konferenci MWC 2017 v Barceloni v začetku leta.

Zanesenjaki spletnega portala GFXBench zatrjujejo, da bo novi tablični računalnik podjetja Nokia namenjen zahtevnejšim uporabnikom in podjetjem, saj bo za prikaz slik ponujal na dotik občutljiv zaslon s kar 46,7-centimetrsko (18,4-palčno) diagonalo in ločljivostjo QHD oziroma 2.560 x 1.440 slikovnih točk. Tudi preostala strojna oprema naj ne bi bila od muh, saj naj bi obsegala zmogljivi procesor Qualcomm Snapdragon 835 frekvence 2,2 gigahercev, zanimivo vgrajeno grafično kartico Adreno 540 in štiri gigabajte sistemskega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov naj bi bilo dovolj prostora, saj bo vgrajeni pomnilnik uporabniku ponujal do 64 gigabajtov prostora.

Novi tablični računalnik podjetja Nokia naj bi razpolagal tako s spletno kamero kot digitalnim fotoaparatom ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, kar pomeni, da bo mogoče z njima zajemati fotografije ločljivosti 3.840 x 2.160 slikovnih točk in videoposnetke do ločljivosti 4K. Tu seveda ne bodo manjkale niti tehnologije, kot so NFC, Bluetooth, Wi-Fi in še vrsta drugih. Na vgrajenem pomnilniku pa bo seveda nameščen najnovejši mobilni operacijski sistem Android 7.0 Nougat. Več o novi tablici podjetja Nokia pa bo seveda razkrito na prihajajoči konferenci MWC 2017 v Barceloni. Upajmo, da se bodo govorice izkazale za resnične.


Prijavi napako v članku