Telefoni
04.09.2017 07:47

Deli z drugimi:

Share

Neverjetno! Tu so novi telefoni z Windows 10 Mobile

Usoda novih pametnih mobilnih telefonov Windows 10 Mobile je bolj kot ne negotova!
Usoda novih pametnih mobilnih telefonov Windows 10 Mobile je bolj kot ne negotova!

Verjetno ni več skrivnost, da povpraševanje po mobilnih napravah z mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone pada s svetlobno hitrostjo. Pred kratkim je mobilna platforma Windows Phone doživela še en hud udarec. Vodstvo newyorške policije je namreč sprejelo določitev, da zastarele pametne telefone Windows Phone nadomesti z novejšimi, ki temeljijo na osnovi operacijskega sistema iOS. Kljub temu sta na berlinskem sejmu IFA 2017 podjetji TrekStore in Wileyfox predstavila pametna mobilna telefona, ki temeljita na mobilnem operacijskem sistemu Windows 10 Mobile.

Podjetje TrekStore je predstavilo pametni mobilni telefon srednjega cenovnega razreda WinPhone 5.0, ki temelji na osnovi mobilnega procesorja Qualcomm Snapdragon 617, tremi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti prostora. Poleg tega je novost opremljena z 12,7-centimetrskim oziroma 5-palčnim zaslonom visoke ločljivosti IPS in zagotavlja podporo za Microsoftovo tehnologijo Continuum. Novost bo v Evropi naprodaj za okoli 300 evrov.

Po drugi strani pa je Wileyfoxov pametni mobilni telefon Windows 10 Mobile namenjen manj zahtevnim uporabnikom, saj temelji na osnovi mobilnega procesorja Qualcomm Snapdragon 210, 12,7-centimetrskim oziroma 5-palčnim zaslonom visoke ločljivosti in dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika. Tu najdemo še digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, spletno kamero ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk in baterijo kapacitete 2.100 miliamper ur. Novost bo namenjena predvsem poslovnih uporabnikom, zanjo pa bo treba odšteti okoli 250 evrov.


Prijavi napako v članku