Računalništvo, telefonija
23.11.2006 12:03

Deli z drugimi:

Share

Netgear prejel 2 cetifikata združenja EuroCableLabs

NETGEAR je objavil, da je njegov izdelek Wireless Cable Voice Gateway prejel certifikata EuroPacketCable 1.0 in EuroDOCSIS 2.0 združenja EuroCableLabs. EuroCableLabs je tehnično združenje evropske kabelske industrije, v katero so včlanjeni vsi vodilni kabelski operaterji v Evropi. Izdelek je bil preizkušen v laboratorijih EuroCableLabs Certification Wave #24, kjer je moral prestati stroga testiranja, ki jih je izvedel belgijski neodvisni in nevtralni laboratorij za testiranje tComLabs, ki ima pogodbo z združenjem EuroCableLabs.

“Veseli smo, da lahko naši rastoči družini industrijskih tehnoloških rešitev za domača in poslovna omrežja dodamo še en prelomni izdelek,” je dejal David James, direktor oddelka z izdelki za ponudnike širokopasovnih storitev pri NETGEAR-u. “Opazili smo, da se pri globalnih kabelskih operaterjih pojavlja vedno močnejša potreba po oddajni pasovni širini kabelskih omrežij, naš integriran brezžični glasovni prehod pa je zasnovan tako, da se lahko prilagodi rastočim potrebam sistema kabelskih komunikacij naslednje generacije tako s certifikati EuroDOCSIS kot EuroPacketCable.

EuroDOCSIS (European Data Over Cable Service Interface Specification), ki temelji na specifikacijah CableLabs® DOCSIS®, definira specifikacije vmesnika za kabelske modeme, priključne sisteme za kabelske modeme in kabelske modeme, vgrajene v vmesnik set-top box DVB-C, ki se uporablja pri komunikacijah s hitrim prenosom podatkov prek omrežij Hybrid Fiber Coax (HFC). Program certifikacije potrjuje, da NETGEAR Wireless Cable Voice Gateway (CVG834G) ustreza specifikacijam in da je združljiv z drugimi certificiranimi/kvalificiranimi izdelki. Prednost sistema EuroDOCSIS 2.0 je, da ponuja oddajno pasovno širino z uporabo naprednih tehnik pretvorbe (A-TDMA in S-CDMA) in odpornost na šum.

EuroPacketCable, ki temelji na ameriški specifikaciji PacketCable™ in so ga razvili pri CableLabs®, je evropski standard za večpredstavnostne storitve IP prek kabla. Različica 1.0 določa telefonijo IP prek dostopnega omrežja EuroDOCSIS, vključno z rešitvami za kakovost storitev, omrežno varnost in povezavo s PSTN. Pobuda potrjuje, da je NETGEAR Wireless Cable Voice Gateway’s (CVG834G) skladen z zahtevami po združljivosti vmesnika in zagotavljanju raznovrstnih paketnih večpredstavnostnih storitev, kot so VoIP, videokonference in interaktivne igre. Omrežja EuroDOCSIS z razširitvami EuroPacketCable omogočajo kabelskim operaterjem učinkovito in varčno zagotavljanje podatkovnega in glasovnega prometa, in sicer s širokopasovno arhitekturo, ki omogoča visoke hitrosti in kakovostne storitve.

NETGEAR-ov inovativni prehod Wireless Cable Voice Gateway (CVG834G) združuje NETGEAR-ov preizkušen brezžični usmerjevalnik kabelskega modema s tehnologijo EuroPacketCable VoIP (protokol za prenos glasu po internetu) in zagotavlja vse zmogljivosti kabelskega modema EuroDOCSIS 2.0 v eni poenostavljeni omrežni rešitvi. Naprava, ki jo sestavlja tako rekoč šest izdelkov, vključuje: adapter za glasovni terminal z dvoje vrati, brezžično dostopno točko 802.11g, požarni zid, usmerjevalnik ter stikalo Ethernet s štirimi vrati in USB povezavo Plug-and-Play™. Uporabniki tega naprednega prehoda za domača omrežja lahko uživajo v najširšem spektru večpredstavnostnih storitev – popoln dostop do kabelskega omrežja z zaščito dvojnega požarnega zidu (SPI+NAT) za takojšen in hiter dostop do spleta, telefonijo IP, izmenjevanje datotek, večpredstavnostne konference, pretočni video, interaktivne igre in prenos MP3 – vse to brez potrebe po zunanjem modemu. Integrirana naprava zmanjšuje nered in v veliki meri pripomore k enostavnejši pripravi, nadzoru in upravljanju omrežnega okolja.

NETGEAR-ov Wireless Cable Voice Gateway (CVG834G) se pridružuje že uveljavljeni zbirki izdelkov s certifikati združenja CableLabs. Marca 2006 je NETGEAR-ov Embedded Multimedia Terminal Adapter (EM612) prejel certifikat PacketCable 1.5, decembra 2005 pa je NETGEAR postal eno prvih podjetij, ki jim je bil podeljen “trojni” certifikat za prehod Wireless Cable Voice Gateway (CVG824G): prejel je certifikate PacketCable 1.0, DOCSIS 2.0 in Cable Home 1.1. NETGEAR je pred kratkim sodeloval tudi na prireditvi EuroCableNET™ Pavilion – ki je bila del konference in razstave 2006 Broadband World Forum Europe in je potekala od 9. do 12. oktobra v Parizu v prostorih CNIT La Défense – kjer je podjetje predstavilo tehnologijo.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več