Računalništvo, telefonija
13.10.2014 13:18
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

SnapChata kraja – Več kot 100 tisoč fotografij in posnetkov uporabnikov odtujenih

Zajemanje, shranjevanje in pošiljanje vročih fotografij je skrajno neumno početje, saj bodo te prej ali slej končale v napačnih rokah!
Zajemanje, shranjevanje in pošiljanje vročih fotografij je skrajno neumno početje, saj bodo te prej ali slej končale v napačnih rokah!

Storitev Snapchat v tem trenutku uporablja več kot 30 milijonov uporabnikov, ki si med seboj delijo dobrih 350 milijonov fotografij dnevno. Zaradi svoje zasnove, ki omogoča samodejno brisanje sledi, je ta priljubljena predvsem med najstniki, ki pa si vse pogosteje izmenjujejo tudi vroče fotografije. Žal pa so nadobudni hekerji ponovno dokazali, da je previdnost resnično mati modrosti, saj jim je v nedavnem napadu uspelo izmakniti več kot 100 tisoč fotografiji uporabnikov priljubljene aplikacije.

Hekerjem naj bi okoli 100 tisoč fotografij in videoposnetkov uspelo zbrati v dobrih dveh letih, skupna velikost zbranega materiala pa znaša kar 13 gigabajtov. Ti naj bi sporne posnetke pridobivali tako neposredno z uporabo mobilne aplikacije Snapchat kot tudi preko drugih mobilnih aplikacij in spletne strani SnapSaved.com, preko katere so uporabniki lahko shranjevali fotografije, te pa se niso samodejno izbrisale. Vroče fotografije in videoposnetke uporabnikov Snapchata so žal že na voljo za prenos na vseh večjih spletnih portalih, ker pa je skoraj polovica njegovih uporabnikov starih med 13 in 17 let, gre nedvomno za zelo resno stvar.

Vodilni možje spletnega portala Snapchat so medtem že sporočili, da z nedavnim napadom nimajo nič, saj hekerji sporne fotografije niso pridobili z neposrednim vdorom v njihove strežnike oziroma aplikacijo. Uporabniki so si sami krivi, saj so ti storitev uporabljali v nasprotju s splošnimi navodili spletnega portala Snapchat.


Prijavi napako v članku