Digitalizacija
13.11.2013 18:08

Deli z drugimi:

Share

Namesto pričakovanih 300 dosegli prek 900 prijav

Peugeot Slovenija je z iPROM-ovo rešitvijo uspešno izvedel spletno oglaševalsko akcijo in namesto pričakovanih 300 dosegel prek 900 prijav na testne vožnje.
Namesto pričakovanih 300 dosegli prek 900 prijav
Namesto pričakovanih 300 dosegli prek 900 prijav

iPROM je z uporabo programske opreme za samodejni zakup medijskega prostora v oblaku iPROM Cloud v digitalnih medijih za Peugeot Slovenija izvedel oglaševalsko akcijo za avtomobil Peugeot 208 in ob razpoložljivem proračunu presegel vsa pričakovanja. Cilj akcije, ki je zajemala spletno igro v obliki sestavljanke, umeščeno znotraj naprednega oglasnega formata iPROM Commercial break AD, je bil namreč pridobiti 300 interesentov za testno vožnjo z avtomobilom Peugeot 208, dejansko pa se je nanjo prijavilo več kot 900 ljudi.


S programsko opremo iPROM Cloud je iPROM ciljano posredoval oglasna sporočila uporabnikom spletnih medijev, izločil prekrivanje med mediji po dosegu, definiral optimalno frekvenco izpostavitve ter poskrbel za samodejno razporejanje medijskih sredstev med spletnimi mediji glede na odzivnost na oglasna sporočila v realnem času. Oglaševalska akcija je s pomočjo iPROM-ove rešitve sinhronizirano potekala v spletnih in mobilnih medijih.

Spletno sestavljanko pa so kot dopolnilo povezali tudi z družabnimi mediji in poleg naprednega formata uporabili tudi klasične spletne oglase. Ključna cilja akcije sta bila gradnja prepoznavnosti novega vozila in vabilo na testne vožnje v prodajne salone. Z vključevanjem uporabnikov z vsebino oglasa so v iPROM-u dodatno dvignili odzivnost oglasov in čas vpletenosti uporabnika.

Namesto pričakovanih 300 prijav na testno vožnjo so jih zabeležili kar 900

Cilj akcije je bil pridobiti 300 interesentov za testno vožnjo z novim modelom Peugeot 208. iPROM je ob razpoložljivem proračunu za spletno oglaševanje ta cilj močno presegel in pridobil prek 900 prijav. Od vseh uporabnikov, ki so v okviru spletne igre sestavljali notranjost modela Peugeot 208, jih je 95 odstotkov oddalo svoje podatke. Izmed kontaktiranih pa je vsak tretji tudi dejansko obiskal enega izmed Peugeotovih salonov in opravil testno vožnjo.

Kontrolni vzorec, s katerim je iPROM primerjal klasični »ročni« medijski zakup s samodejnim zakupom s programsko opremo iPROM Cloud, je ob nespremenjenih vloženih sredstvih na posameznega uporabnika in ob nespremenjenem naboru spletnih medijev, kjer je potekal medijskih zakup, prinesel 4-krat nižje rezultate kot zakup, izveden z rešitvijo iPROM Cloud.

»S kombinacijo naprednih oblik zakupa medijskega prostora v digitalnih medijih smo skupaj z iPROM-om uspešno združili glavna cilja naše akcije – predstavili smo glavne prednosti naše prodajne akcije in sam izdelek Peugeot 208. Doseženi rezultati akcije so bili zaradi visoke stopnje konverzije nad našimi pričakovanji,« je povedal Matej Kolar, vodja projektov v marketingu v podjetju Peugeot Slovenija.

»Kombinacija podatkov in iPROM-ove tehnologije za strojno učenje, združena v rešitvi iPROM Cloud, našim naročnikom zagotavlja najbolj učinkovito orodje za doseganje ciljev na področju digitalnega oglaševanja na slovenskem trgu,«

je nadpovprečni uspeh akcije za Peugeot 208 komentiral Andrej Ivanec, direktor medijskega načrtovanju v iPROM-u. »Naši naročniki za svojo naložbo v zakup digitalnih medijev dobijo večjo donosnost le-te, ker kupujejo idealne izpostavitve oglasnih sporočil, ki prinašajo večjo verjetnost vpletenosti posameznika z blagovno znamko in večjo verjetnost za neposredni odziv. Z iPROM-ovo tehnologijo je vsak posamezni prikaz oglasnega sporočila v digitalnih medijih bolj dragocen.«

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MA MARKETING d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MA MARKETING d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MA MARKETING d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku