Računalništvo, telefonija
01.10.2019 07:42

Deli z drugimi:

Share

Najbolj priljubljeni pametni mobilni telefon je…

Največ ameriških uporabnikov storitev mobilne telefonije prisega na iPhone 7.
Največ ameriških uporabnikov storitev mobilne telefonije prisega na iPhone 7.

V letošnjem letu je med proizvajalci pametnih mobilnih telefonov zelo priljubljen zaslon brez robov in digitalne asistentke. Poleg tega so se na trgu pojavili tudi telefoni z nenavadnimi oblikami in celo prepogljivi pametnih mobilni telefoni Android, ki so navdušili mnoge. Kljub temu pa je raziskava ameriškega analitskega podjetja DeviceAtlas pokazala, da so med uporabniki storitev mobilne telefonije še vedno nadvse priljubljeni starejši telefonij.

V drugem četrtletju letošnjega leta je bil namreč v Združenih državah Amerike zdaleč najbolj priljubljen pameti mobilni telefon iPhone 7, saj je ta obvladoval kar 7,85 odstotkov ameriškega trga mobilne telefonije. Drugo mesto je s 7,67 odstotki zasedel pametni mobilni telefon iPhone 8 Plus, tretje pa iPhone 8 s 6,59 odstotnim tržnim deležem. Do osmega mesta najdemo le pametne mobilne telefone iPhone, in sicer iPhone X, iPhone 7 Plus, iPhone XR, iPhone 6S in iPhone XS Max. Deveto in deseto mesto pa sta pripadla pametnima mobilnima telefonoma Samsung Galaxy S8 in Samsung Galaxy S9 s tri odstotnim deležem.

NA repu lestvice s 2,78 odstotnim in 2,76 odstotnim tržnim deležem najdemo še pametna mobilna telefona iPhone 6s in iPhone XS. To dejansko kaže le na to, da so pametni mobilni telefoni iPhone v Združenih državah Amerike še vedno nadvse priljubljeni.


Prijavi napako v članku