Računalništvo, telefonija
19.12.2007 11:11

Deli z drugimi:

Share

Najbolj iskano na Najdi.si v letu 2007

Tudi ob koncu letošnjega leta najbolj obiskana slovenska spletna stran Najdi.si razkriva, kaj smo Slovenci iskali na spletu. Vas zanima, kaj in kdo je najbolj iskan?

Na vrhu Najdi.si lestvice TOP 10 iskanj tudi letos ostajajo igre z več kot 3.500.000 iskanji, pred iskalnimi poizvedbami 24ur, vreme, avto.net, email, google, bolha, seks, telefonski imenik, horoskop.

Med najbolj iskanimi ženskami tudi v letošnjem letu na vrhu ostaja sanjska Nina Osenar, sledita ji levinja Saša Lendero in belokranjska Žana.

Najbolj iskan moški v letošnjem letu je slovenski latino Jan Plestenjak, na drugem mestu Lepi Dasa iz Vrbasa, na tretjem pa zapeljivi Mariborčan Domen Kumer.

Na Najdi.si lestvici je med slovenskimi glasbenicami, glasbeniki in glasbenimi izvajalci prvo mesto zasedla Saša Lendero, pred pevko Žano in turbo folk skupino Atomik Harmonik.


Tudi “tehnološka lestvica” razkriva marsikatero zanimivost.

Na športnem področju je prvo mesto na lestvici najbolj iskanih slovenskih športnikov in športnic zasedel maratonski plavalec Martin Strel, pred smučarko Tino Maze in ekstremnim kolesarjem Juretom Robičem.

Najbolj iskan igralec v letošnjem letu je Jurij Zrnec, sledi mu Matjaž Javšnik, tretje mesto pripada igralki Tini Gorenjak.

Najbolj iskane turistična destinacije v Sloveniji so Kranjska Gora, Rogla in Portorož.

Del zgodovine naše države predstavljajo tudi pomembne zgodovinske osebnosti, med njimi je še vedno največ zanimanja za največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna, sledita mu oče slovenske književne omike Primož Trubar in eden najbolj plodnih slovenskih literatov Ivan Cankar.

Dejstvo je, da je v zadnjem času politika ena izmed glavnih tem številnih razprav. Med slovenskimi politiki je bil v letu 2007 najbolj iskan še nekaj dni aktualni predsednik države Janez Drnovšek, sledi mu premier Janez Janša in na tretjem mestu novo izvoljeni predsednik Republike Slovenije Danilo Türk.

Med najbolj iskanimi preminulimi državniki je na prvem mestu dosmrtni predsednik SFRJ Josip Broz Tito, sledi mu iraški diktator Sadam Husein, takoj za njim pa nacistični voditelj Adolf Hitler.

Da je vse, kar je tech, “in”, dokazujejo tudi številna iskanja s tega področja. Največ iskanj na Najdi.si je prav v povezavi z mobilno telefonijo, računalniki in opremo ter digitalnimi fotoaparati in kamerami.

Da se družba “internetizira”, pa dokazuje tudi dejstvo, da vedno več posameznikov, slavnih in tistih, ki to šele postajajo, piše svoje bloge. Najbolj iskan blog letošnjega leta so Jonasovi Zapisi (jonas.blog.siol.net), sledita mu 100 % Irony Free Blog (www2.blog.siol.net/) in blog Hada, pisca, ki je kritičen do vsega in vseh … (www.had.si/blog).

In ker Najdi.si vsako leto razglasi Ambasadorje slovenskega spleta, si ta naziv tokrat zaslužijo najbolj iskani na Najdi.si v letošnjem letu:
– Jan Plestenjak, najbolj iskan moški v letu 2007
– Saša Lendero, najbolj iskana glasbena izvajalka v letu 2007
– Martin Strel, najbolj iskan športnik v letu 2007

Podrobnejše Najdi.si lestvice so objavljene na tej povezavi.


Prijavi napako v članku