Računalništvo, telefonija
27.03.2019 09:10
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Naj vaš telefon postane vaša nova denarnica

Abadenarnica bo poenostavila marsikateri nakup.
Abadenarnica bo poenostavila marsikateri nakup.

.. Vsi, ki ste naklonjeni novim tehnologijam, boste zagotovo navdušeni nad možnostjo uporabe mobilne denarnice Abadenarnica, ki jo je predstavila Abanka ..


Abadenarnica je storitev brezstičnega plačevanja z mobilnim telefonom, ki bo poenostavila marsikateri nakup. Mobilni telefon imamo, če si priznamo ali ne, pri sebi večino dneva. Pravzaprav je postal naš najzvestejši spremljevalec, in če česa ne bomo pozabili doma, ko se odpravimo v trgovino, na izlet ali rekreacijo, je to prav naš pametni mobilnik. Pozabite torej na denarnico in plačilne kartice.

Abadenarnica na telefonu deluje podobno kot brezstične kartice, ki smo se jih vsi hitro navadili, saj poenostavijo nakupovanje. Plačevanje s telefonom pa plačevanje postavi na popolnoma drugo raven, predvsem pa imamo telefon, kot smo že omenili, vedno pri roki. Abadenarnica je nadomestek klasične denarnice, saj lahko z njo plačujemo na prodajnih mestih ali opravimo dvig gotovine na bankomatih. Kaj je torej edina stvar, ki jo zares potrebujete, ko greste od doma? Mobilni telefon.

Kako deluje mobilna denarnica?

Povsod, kjer ste kdaj plačevali z brezstično kartico, boste lahko odslej plačevali s telefonom. Vse, kar je potrebno je, da k terminalu POS namesto kartice prislonite mobilni telefon. V ospredju je odlična uporabniška izkušnja, saj je plačevanje preprosto, hitro in varno. Vsi, ki imate kakršne koli pomisleke glede varnosti, ste lahko brez skrbi. Poleg tega, da imate telefon ves čas v rokah, morate za izvedbo plačila z Abadenarnico mobilni telefon najprej odkleniti. Podatki o karticah niso shranjeni na mobilni napravi, ampak se prenašajo izključno v trenutku plačevanja, kar je za varnost izredno pomembno. Transakcije pri tem potekajo enako kot tiste, ki so opravljene z brezstičnimi karticami. Prav tako podatkov o karticah in opravljenih transakcijah ne prejemajo prodajna mesta niti mobilni operaterji.

Kje si lahko naložim aplikacijo Abadenarnica?

Aplikacija, s katero boste lahko od zdaj naprej brezskrbno plačevali skoraj kjer koli, je brezplačna in je na voljo v spletni trgovini Google Play. Stranke Abanke, ki jo želijo uporabljati, morajo imeti Abančno plačilno kartico Maestro ali Mastercard, poleg tega pa seveda še pametno mobilno napravo z operacijskim sistemom Android verzije Lollipop 5.0 ali novejše in tehnologijo NFC, prek katere zadeva deluje. Večina pametnih mobilnih telefonov ima to tehnologijo vgrajeno, vseeno pa prej preverite. …

Za prijavo mobilne denarnice vam še poslovalnice ne bo treba obiskati. Edini pogoj pri tem je, da mora imeti banka vašo davčno številko in številko vašega mobilnega telefona.

Kaj pa, če vseeno potrebujem gotovino?

Po novem lahko na brezstičnih bankomatih, ki jih je po Sloveniji vse več, uporabniki mobilnih denarnic gotovino dvigujete kar s svojim mobilnim telefonom. Dvig je tako preprost kot plačilo na terminalih POS, telefon namreč preprosto le prislonite na brezstični bankomat. Tovrstne bankomate je kot ena izmed prvih bank v Sloveniji uvedla prav Abanka. Trenutno tako poslovanje omogoča 122 njihovih bankomatov, prepoznate pa jih po znaku za brezstično poslovanje. Pozabite torej na vstavljanje kartice v reže in strah, da vam jo bankomat “požre”. Zdaj je dovolj, da v roke vzamete svoj pametni mobilni telefon in ga prislonite na brezstični bankomat. Tako lahko vsi uporabniki Abadenarnice odslej s telefoni izvedete dvig ali preverite stanje na računu.

Dodatna prednost brezstičnih bankomatov je onemogočen skimming, saj vam mobilnega telefona ni treba izpustiti iz rok.


Prijavi napako v članku