Računalništvo, telefonija
26.01.2016 14:41

Deli z drugimi:

Share

Nadgradnja na Windows 10 Mobile zopet zamuja!

Nadgradnja na Windows 10 Mobile bo v najboljšem primeru na voljo februarja letos.
Nadgradnja na Windows 10 Mobile bo v najboljšem primeru na voljo februarja letos.

Čeprav so pri podjetju Microsoft konec lanskega leta zagotovili, da bo nadgradnja na mobilni operacijski sistem Windows 10 Mobile za uporabnike mobilnih telefonov Windows Phone na voljo že januarja letos, temu žal ne bo tako. Nadgradnja je bila preložena na mesec februar, na uradno potrditev s strani računalniškega giganta pa še čakamo. Ko pa bo Windows 10 Mobile uradno na voljo, ga bodo prejeli vsi uporabniki mobilnih telefonov Windows Phone širom sveta sočasno.

Nadgradnja na Windows 10 Mobile bo seveda na voljo za tiste mobilne telefone Windows Phone, ki izpolnjujejo osnovne strojne zahteve za njegovo namestitev. Med njimi najdemo kar bogato paleto »starejših« modelov mobilnih telefonov Lumia podjetja Nokia in novejših modelov podjetja Microsoft, ki poganjajo mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1 (na primer Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 635, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830, Lumia 930 in Lumia 950). Nadgradnja bo seveda na voljo brezplačno in za vse uporabnike, končni seznam podprtih naprav pa bo odjavljen tik pred zdajci.

Pri tem velja še omeniti, da bo za nadgradnjo na Windows 10 Mobile potrebno predhodno zagotoviti dovolj prostora na vgrajenem pomnilniku. Za ta namen bo namreč potrebno imeti na voljo vsaj osem gigabajtov razpoložljivega prostora. Obvestilo o razpoložljivosti nadgradnje se bo uporabnikom mobilnih telefonov Lumia pojavilo samodejno, ko bo naprava priključena na internet.


Prijavi napako v članku