Računalništvo, telefonija
24.05.2011 20:25
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na Microsoftovi NT konferenci o računalništvu v oblaku in prihodnosti naprav Windows

Na Microsoftovi NT konferenci o računalništvu v oblaku in prihodnosti naprav Windows
Na Microsoftovi NT konferenci o računalništvu v oblaku in prihodnosti naprav Windows

Biljana Weber je v nagovoru na otvoritvi Microsoftove NT konference poudarila, da svet informacijskih tehnologij danes oblikujeta dva pomembna trenda, ki sta med seboj tesno povezana: konzumerizacija in računalništvo v oblaku. Uporabniki želijo vse bolj do svojih podatkov in storitev dostopati od koderkoli in kadarkoli ter na vseh napravah. Microsoft se na te potrebe odziva tudi z operacijskim sistemom za pametne mobilnike Windows Phone 7, ki navdušuje z izvirnim uporabniškim vmesnikom in inovativnimi funkcijami, in tabličnimi računalniki z operacijskim sistemom Windows 7.

O Microsoftovi strategiji na področju tabličnih računalnikov in prednostih, ki jih lahko predvsem poslovnim okoljem ponudijo tovrstne naprave z operacijskim sistemom Windows 7, je na otvoritvi spregovoril tudi Wole Moses, višji vodja za izdelke Windows pri Microsoftu. Moses je prikazal nekaj inovativnih tabličnih računalnikov z operacijskim sistemom Windows 7, ki lahko organizacijam omogočijo delo s poznanimi pisarniškimi aplikacijami, kot je Microsoft Office, boljšo vključenost v poslovna IT-okolja, več nadzora nad varnostjo in zaupnostjo pomembnih poslovnih podatkov ter integracijo z drugimi poslovnimi aplikacijami.

Računalništvo v oblaku je kot najpomembnejša prelomnica na področju informacijskih tehnologij že nekaj let med vodilnimi temami konference. Svoje izkušnje s tehnologijami oblaka letos v Portorožu predstavljajo številna vodilna slovenska podjetja, organizacije in javne ustanove, ki so z njimi podprla nove storitve, si olajšala prodor na svetovne trge ter izboljšala učinkovitost poslovanja in znižala stroške. Med slovenskimi uporabniki Microsoftovih tehnologij in rešitev v oblaku so že časopisna hiša Dnevnik, Krka, Kolektor, Hidria, GEN-I, GEN energija, Ministrstvo za šolstvo in šport RS in Univerza v Mariboru. Pri razvoju in zagotavljanju rešitev za svoje stranke so se na Microsoftove tehnologije v oblaku prav tako naslonili mnogi slovenski ponudniki informacijskih rešitev in storitev, med drugimi tudi S&T Slovenija, Avtenta.si, Diventic, Euro Plus, Kompas Xnet, Marg, RRC, Telprom in Pošta Slovenije.


Prijavi napako v članku