Triki in nasveti
01.12.2014 15:18
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilni predvajalnik MX Player brez podpore za AC3 in MLP! Kako naprej?

Za pravilno delovanje večpredstavnostnega predvajalnika MX Player bo treba avdio- in videokodeke namestiti ročno.
Za pravilno delovanje večpredstavnostnega predvajalnika MX Player bo treba avdio- in videokodeke namestiti ročno.

Priljubljeni predvajalnik večpredstavnostnih vsebin za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android MX Player je tako rekoč čez noč ostal brez podpore za kodeke AC3, DTS, DTS HD, Dolby Digital Plus in MLP, ki so bistvenega pomena za predvajanje večine večpredstavnostnih vsebin. Kodeki so bili odstranjeni predvsem zaradi licenčnih težav, uporabniki, ki so predvajalnik posodobili, pa poročajo o težavah z nezmožnostjo predvajanja videoposnetkov z zvokom. Na srečo pa je omenjeno težavo mogoče odpraviti na sila enostaven način, in sicer z ločeno namestitvijo video- in avdiokodekov na mobilno napravo Android.

Namenski video- in avdiokodeki za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android so na voljo za prenos na spletni strani XDA Developers, in sicer s klikom na spletno povezavo bit.ly/XDA-MX-Player. Preden namestimo datoteko s kodeki, se moramo predhodno pozanimati, s kakšnim procesorjem (zgradbo) je opremljena naša mobilna naprava Android, kar lahko opravimo z uporabo spletnega iskalnika Google. Če pa nam iskanje po spletni strani ne gre dobro od rok, lahko namestimo paket AIO Pack, ki vsebuje kodeke za vse mobilne naprave Android na trgu.

Takoj ko bomo na pametni mobilni telefon ali tablični računalnik namestili paket avdio- in videokodekov, bo večpredstavnostni predvajalnik MX Player deloval povsem brez težav. V primeru težav pri namestitvi ali uporabi novosti pa se po pomoč in nasvete seveda lahko zatečete na forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku