Programska in razvojna orodja
13.03.2014 09:40

Deli z drugimi:

Share

Microsoft z novim pisarniškim paketom Office za računalnike Mac

Microsoft bo podrobnosti o novi različici pisarniškega paketa Office for Mac razkril v okviru razvijalske konference Build 2014.
Microsoft bo podrobnosti o novi različici pisarniškega paketa Office for Mac razkril v okviru razvijalske konference Build 2014.

Podjetje Microsoft že vse od leta 2010 za uporabnike namiznih in osebnih računalnikov Mac ni pripravilo nove različice pisarniškega paketa Office. Pisarniški paket Office for Mac 2011 je bil zadnje večje nadgradnje deležen pred dvema letoma, drugih pomembnejših sprememb pa ni bilo. Ker je med tem časom podjetje Apple povsem prenovilo njegov pisarniški paket iWork, so se pri podjetju Microsoft odločili za pripravo nove različice Office. To je na sejmu potrošniške elektronike CeBIT 2014 potrdil tudi direktor za izdelke Office za nemški trg Thorsten Hübschen.

Nova različica pisarniškega paketa Office za Applove osebne računalnike Mac bo nared že v drugem četrtletju letošnjega leta. Thorsten Hübschen je ob tem poudaril, da bodo vsi zdajšnji in bodoči uporabniki pisarniškega paketa Office 365 Home Premium novo namizno različico Offica prejeli brezplačno, preostalim uporabnikom pa bo naprodaj kot samostojna programska oprema. Tu velja še omeniti, da bo mobilno različico Microsoftovega pisarniškega paketa Office kmalu mogoče uporabljati še na Applovih tabličnih računalnikih iPad. Uporabnikom bo na voljo še več programov in storitev, ki so bile doslej na voljo izključno uporabnikom osebnih in tabličnih računalnikov z Windowsi. Podjetje Microsoft naj bi podrobnosti o pisarniških paketih Office za iPad in Office for Mac razkril že v okviru aprilske razvijalske konference Build 2014.

Vas zanima več iz te teme?
Microsoft Office programska oprema

Prijavi napako v članku