Računalništvo, telefonija
03.05.2017 07:15

Deli z drugimi:

Share

Microsoft predstavil najboljši Surface doslej!

Novi Surface bo brez težav prepričal tudi najzahtevnejše uporabnike!
Novi Surface bo brez težav prepričal tudi najzahtevnejše uporabnike!

Podjetje Microsoft je v okviru posebne konference poleg oblačnega operacijskega sistema Windows 10 S (http://bit.ly/Windows-10-S-RN) predstavilo še najboljši prenosni računalnik Surface doslej. Novost predstavlja najboljšo alternativo za Applov prenosni računalnik MacBook Pro, saj je opremljena z zmogljivo strojno opremo in ponuja bogato paleto možnosti. Med njimi nedvomno ne moremo spregledati zanimivega 34,3-centimetrskega (13,5-palčnega) zaslona PixelSense z razmerjem stranic tri proti dva in ločljivosti kar 2.256 x 1.504 slikovnih točk, ki ga pred poškodbami ščiti zaščitno steklo Gorilla Glass 3.

Hibridni prenosni računalnik Microsoft Surface, na katerem je nameščen operacijski sistem Windwos 10 S, bomo brez težav prenašali naokrog, saj v debelino meri le 15 milimetrov in tehta zgolj 1,25 kilogramov. Tudi tipkovnica ni od muh, saj je izdelana iz poliestra (68 odstotkov) in poliuretana (32 odstoktov), kar daje izjemno dober občutek med večurnim tipkanjem. Poleg tega so tipke visoke komajda 1,5 milimetra, za nameček pa lahko tipkovnico uporabljamo tudi v temi, saj so tipke seveda osvetljene.

Prenovljeni hibridni prenosni računalnik Microsoft Surface bo naprodaj 15. junija letos, uporabniki pa bodo lahko izbirali med procesorji Core i5 in Core i7, vgrajenim sistemskim pomnilnikom kapacitete štirih gigabajtov oziroma 16 gigabajtov in vgrajenim pogon Solid State z do 512 gigabajti prostora. Napolnjena baterija pa bo uporabniku nudila do 14,5 ur avtonomije pri predvajanju videoposnetkov. Novost naj bi v Slovenijo prispela že v mesecu juniju, čeprav mora Microsoft to še uradno potrditi.

Za nakup nadvse zanimivega Microsoftovega računalnika Surface bo v Združenih državah Amerike potrebno odšteti med preračunanimi 915 evri in 2.010 evri (odvisno od strojne opreme). Več informacij o nadvse zanimivem računalniškem sistemu pa je na voljo na spletni povezavi http://bit.ly/New-Surface-RN.


Prijavi napako v članku