Igre
10.03.2021 11:54
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft dobil zeleno luč za nakup Bethesde

Bethesda od sedaj naprej pod okriljem Microsofta.
Bethesda od sedaj naprej pod okriljem Microsofta.

Tehnološki gigant Microsoft je kar nekaj časa čakal Evropsko unijo, da potrdi prevzem starševsko podjetje ZeniMax Media, ki ima pod svojo taktirko vsem poznano podjetje Bethesda Softworks, avtor uspešnic Doom in Fallout. Prevzem podjetja je nujno potrebovalo potrditev EU, ki je nakup preiskovala za morebitne konkurenčne tržne nezdružljivosti.

Evropska unija je zaključila s preiskavo in pravi, »Komisija je ugotovila, da prevzem ne vzbuja pomisleke na konkurenčnem trgu.« Po uspešnem prevzemu bo število studiev pod okriljem Microsofta naraslo na 23. Z nakupom starševskega podjetja Bethesda Softworks, je Microsoft prevzel vodenje še številnih podružnic, kot so Arkane (Dishonored), MachineGames (Wolfenstein), id Software (Doom) in Tango Gameworks (The Evil Within). Microsoft bo vodenje podjetij prepustil dosedanjemu vodstvu, kar se je izkazalo kot uspešna strategija pri prevzemih blagovnih znamk LinkedIn in GitHub.

Bomo do sedaj ekskluzivne Xbox igre videli tudi na osebnih računalnikih?
Bomo do sedaj ekskluzivne Xbox igre videli tudi na osebnih računalnikih?

Microsoft je že septembra načrtoval nakup Bethesde, kjer se je zaobljubil, da bo izpolnil zaveze o ekskluzivnosti PS5 iger Deathloop in GhostWire: Tokyo. Tudi priljubljena MMORPG The Elder Scrolls: Online bo še naprej pod okriljem originalne razvijalske ekipe. Kako bo Microsoft obravnaval prihodnje naslove ni znano. Vodja Microsoftovega oddelka za igre je septembra namignil, da bo vsaka igra obravnavana drugače. Prav tako še nimamo podrobnosti, kako se bodo lotili izida vesoljne epske pustolovščine Starfield. Po najnovejših spletnih virih naj bi bila igra ekskluzivna za PC in Xbox. Enako usodo naj bi čakalo tudi nadaljevanje Bethesdine največje uspešnice The Elder Scrolls 6.

Microsoft je mnenja, da se jim ne bo potrebno posluževati ekskluzivnosti iger. Znano je, da Microsoft veliko stavi na Xbox Game Pass in xCloud, dve storitvi, ki v zameno za naročnino ponujata bogat nabor iger. Pri Microsoftu se nadevajo, da bodo lahko pritegnili ljubitelje iger z dodajanjem iger v Xbox Game Pass takoj ob izidu.

Več podrobnosti lahko pričakujemo konec meseca, ko bo Microsoft vodil dogodek, na katerem naj bi razkrili prihodnost igranja iger.  


Prijavi napako v članku