Računalništvo, telefonija
25.10.2006 13:21

Deli z drugimi:

Share

Logitech kupil podjetje Slim Devices

Logitech International je objavil, da je kupil podjetje Slim Devices, Inc., prvega razvijalca glasbenih sistemov, temelječih na hišnem omrežju. Izdelki podjetja Slim Devices, kot sta npr. priznan glasbeni predvajalnik Squeezebox in pred kratkim predstavljen model Transporter, omogočajo uporabnikom, da uživajo v visoko kvalitetni digitalni glasbi v več sobah, ne glede na to, ali prenašajo glasbo neposredno z interneta, z osebnega računalnika, Mac-a, ali pa s pomnilniške naprave prek omrežja. Logitech je opravil nakup zasebnega podjetja Slim Devices iz mesta v Kaliforniji in ob sklenitvi posla plačal 20 milijonov ameriških dolarjev v gotovini, ter zagotovil eventualno izplačilo za učinkovitost, ki je vezana na doseganje določenih prihodnjih prihodkovnih ciljev.

“Z nakupom podjetja Slim Devices nadgrajuje Logitech svojo usmeritev v inovacije na področju digitalne glasbe in upravljanja s hišnimi zabavnimi sistemi, da bi se ustrezno odzval na povpraševanje nastajajočega tržišča,” je dejal Guerrino De Luca, predsednik in glavni direktor Logitecha. “Naša pozornost je usmerjena na uporabnike, ki želijo poslušati in upravljati z digitalno glasbo, v vseh hišnih prostorih. Podjetje Slim Devices prinaša znanja s področja na omrežju temelječe glasbene reprodukcije in visoke avdio kvalitetne ter razvoju predano skupnost razvijalcev. Slim Devices dopolnjuje obstoječo Logitechovo tehnologijo in človeški potencial, kar nam omogoča, da ljubiteljem glasbe izpolnimo obljubo o digitalnem domu.”

“Z digitalno glasbo je povezljivost med računalniško tehnologijo in hišnimi zabavnimi sistemi postala še posebno očitna,” je dodal Junien Labrousse, podpredsednik Logitechove poslovne enote Zabava in komunikacije. “Milijoni uporabnikov po vsem svetu, vseh življenjskih obdobij, uporabljajo osebni računalnik ali Mac za shranjevanje svoje glasbene zbirke – in tisti s širokopasovnimi internetnimi povezavami so deležni izobilja internetnih radijskih vsebin in ostalih storitev. Hkrati ima vedno večje število teh glasbenih navdušencev brezžično domače omrežje, s pomočjo katerega lahko porazdeljujemo glasbo po vsej hiši. Logitech vidi pomemben potencial v digitalnih glasbenih sistemih, temelječih na omrežju, ki nadgradijo izkustvo poslušanja glasbe z visoko-kvalitetnim avdio zvokom, veliko prožnostjo in izbiro, ter z upravljanjem.”
V nedavni anketi med gospodinjstvi z internetnim dostopom v ZDA, izpeljani s strani raziskovalnega podjetja Parks Associates, se je skoraj polovica anketirancev označila za glasbene ljubitelje in pokazala zelo veliko zanimanje za možnost poslušanja glasbe ob kateremkoli času, v kateremkoli prostoru, ena tretjina anketirancev pa bi si želela poslušati glasbo/zvočni zapis, predvajan prek interneta ali z osebnega računalnika na svojem glasbenem stolpu. Tricia Parks, glavna direktorica podjetja Parks Associates, je dejala: “Napovedujemo, da bodo storitve kot so prenos glasbenih datotek prek interneta, spletni radio in naročniške glasbene storitve v letu 2006, samo v ZDA, dosegle promet blizu ene milijarde ameriških dolarjev. Predvidevamo, da se bo v ZDA do leta 2010 ta znesek na letni ravni povišal na več kot tri milijarde ameriških dolarjev. Te številke celo ne vključujejo prihodkov od prodane strojne opreme, kot so nepogrešljivi prilagodilniki in krmilniki. Brez dvoma je Logitechov nakup podjetja Slim Devices izpeljan v zelo primernem času, kot je bilo to tudi v primeru nakupa blagovne znamke Harmony. S tem je dopolnjena Logitechova proizvodna linija brezžičnih glasbenih naprav in avdiofilom ponujena možnost realizacije njihove lastne omrežne rešitve z visoko vernostjo zvoka.”

Podjetje Slim Devices je leta 2001 ustanovil Sean Adams ter v njem deloval v vlogi glavnega direktorja, kateremu se je pridružil Dean Blackketter, ki je postal glavni tehnološki direktor. Podjetje je v sodelovanju s svetovno skupnostjo razvijalcev na osnovi odprte kode razvilo programsko opremo SlimServer, ki upravlja predvajalnika Squeezebox in Transporter, kot tudi model SqueezeNetwork, s pomočjo katerega je mogoč prenos avdio vsebin prek interneta na glasbene naprave, brez uporabe osebnega računalnika. Kot del poslovnega sistema Logitech, bo imela skupina Slim Devices na razpolago Logitechova strokovna znanja s področja dizajniranja vmesniških naprav in avdio ojačevalnikov, kot tudi znanja s področja trženja in distribucijsko mrežo, ki vključuje maloprodajne trgovine z elektroniko v različnih državah po vsem svetu.

Skupina Slim Devices bo pod vodstvom Seana Adamsa predstavljala posebno enoto v okviru Logitechove poslovne enote Zabava in komunikacije. “Podjetje Slim Devices je bilo zelo uspešno pri razvoju in nadgrajevanju na omrežju temelječih rešitev, ki ljubiteljem glasbe zagotavljajo visoko kvalitetno reprodukcijo digitalne glasbe in spletnega radia, zahvaljujoč uspešnemu sodelovanju s skupnostjo razvijalcev odprte kode ,” je dejal Sean Adams. “Zdaj imamo priložnost, da izkoristimo Logitechova znanja s področja trženja, prodaje, distribucije, oskrbovalne verige, proizvodnje in upravljanja virov, podjetja, ki z nami deli strast pri inoviranju na področju digitalne glasbe, ter nam bo omogočilo dostop do širšega kroga uporabnikov. Z veseljem se bomo pridružili Logitechovi skupini in tako nadaljevali s kreiranjem prihodnosti digitalne glasbe v sodobnih domovih.”

Gospod Labrousse je nadaljeval: “Zelo smo navdušeni nad vključitvijo skupine Slim Devices in ene izmed njenih ključnih gonilnih sil, razvoju predane skupnosti razvijalcev, v naš razvojni oddelek.”

Logitechova temeljna usmeritev:
avdio naprave in upravljanje z zabavnimi hišnimi sistemi
Logitechov avdio oddelek beleži eno izmed največjih rasti znotraj podjetja, saj je v zadnjem proračunskem letu, do 31. marca 2006, dosegel 112 odstotno rast. Rast je posledica vedno večje priljubljenosti digitalne glasbe, na katero se je Logitech uspešno odzval z nagrajevanimi, visoko kvalitetnimi računalniškimi zvočniki, kot tudi z linijo modnih in visoko kvalitetnih zvočnikov in slušalk za iPod/MP3 predvajalnike. Logitech je na svetovnem tržišču vodilni proizvajalec računalniških zvočnikov in dosega pomembne preboje na tržišču zvočnikov za iPod/MP3 predvajalnike.

Da bi izpolnil pričakovanja nastajajočega trga brezžičnih glasbenih sistemov, je Logitech nedavno predstavil glasbeni system Wireless DJ™, ki omogoča uporabnikom prenos digitalne glasbe z osebnega računalnika na glasbeni stolp brez uporabe hišnega omrežja. Izdelek vključuje tudi daljinski upravljalnik Wireless DJ, ki omogoča enostavno pregledovanje in predvajanje izbranih skladb v kateremkoli delu hiše.

Logitech omogoča reprodukcijo digitalne glasbe v dnevnih sobah, kot tudi upravljanje z glasbenimi napravami in s hišnimi zabavnimi sistemi. Z nakupom blagovne znamke daljinskih upravljalnikov Harmony v letu 2004 je Logitech postal vodilni dobavitelj na trgu naprednih programabilnih daljinskih upravljalnikov v ZDA in ima tendenco prevzema vodilnega položaja v Evropi. Daljinski upravljalniki Harmoni so prepoznavni po enostavnosti njihove nastavitve in uporabe, zato so na voljo na širšem maloprodajnem blagovnem trgu Severne Amerike in Evrope.

Vpliv na tekoče proračunsko leto
Logitech pričakuje, da bo učinek nakupa dolgoročno zelo pozitiven , vendar pa ni pričakovati, da bi se nakup obrestoval že v tekočem Logitechovem proračunskem letu.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok kartami ... Več

Pilon AEC

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

shopi.eu, PAB d.o.o.

Kranjska cesta 14, 4202 Naklo, Tel: 04 257 51 50
Podjetje se ukvarja z zastopanjem in prodajo tujih blagovnih znamk. Več

ZABEC.NET

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 50
Zabec.net - del skupine ZGroup Zgroup je integrirana poslovna skupina, ki podjetjem z inovativnimi tehnološkimi rešitvami pomaga dosegati digitalne in infrastrukturne cilje. Združujejo ... Več