Računalništvo, telefonija
Računalniške komponente
Dodatki za računalnike
06.07.2022 17:06

Deli z drugimi:

Share

Kingston USB-ključek z enkripcijo XTS-AES in samodejno izdelavo varnostnih kopij USBtoCloud

 • Šifriranje XTS-AES, zaščita pred BadUSB in napadi z ugibanjem gesla
 • Možnost uporabe več kompleksnih gesel ali načina z večbesedno zaščito
 • Samodejna izdelava osebnih varnostnih kopij v oblaku

Kingston Digital Europe Co LLP, podružnica podjetja Kingston Technology Company, Inc., vodilnega svetovnega proizvajalca pomnilniških izdelkov in tehnoloških rešitev, je danes predstavila svoj najnovejši strojno-šifriran ključek USB. IronKey™ Locker+ 50 (LP50) premore strojno šifriranje AES z načinom XTS za zanesljivo zaščito podatkov in digitalno podpisano strojno programsko opremo, zato je varen pred aplikacijami za razbijanje gesel in napadi BadUSB.

Ključek Kingston IronKey Locker+ 50 podpira način delovanja Skrbnik – Uporabnik in možnost uporabe več kompleksnih gesel, podprtih pa je tudi več načinov prijave. Poleg tradicionalnih gesel dolžine med 6 in 16 znaki, nov način prijave omogoča uporabo gesel PIN, stavkov, seznamov besed ali celo odlomkov pesmi, ki so dolžine med 10 in 64 znaki in si jih je lažje zapomniti. Za lažji vnos gesla je na voljo tudi ikonica »očesa«, ki razkrije znake med vnašanjem gesla in tako pomaga preprečiti število vnosov napačnega gesla. Možnost skrbniškega in uporabniškega gesla omogoča obnovo dostopa do podatkov, če uporabnik pozabi svoja gesla.

Ključek LP50 je zasnovan za priročnost s svojim majhnim kovinskim ohišjem in vgrajeno zanko za ključe, skupaj z izbirno funkcijo varnostnega kopiranja USBtoCloud (ponudnika ClevX®) pa lahko uporabniki dostopajo do svojih podatkov od kjerkoli. LP50 je preprost za uporabo, ne glede na to, ali uporabljate storitve Google Drive™, OneDrive (Microsoft®), Amazon Cloud Drive, Dropbox™ ali Box za svojo zasebno shrambo v oblaku. Poleg tega so vsa potrebna programska oprema in varnostne rešitve že na pogonu, tako da namestitev ločene aplikacije ni potrebna, in ključek deluje v sistemih Windows® in macOS®, zato lahko uporabniki z njim delajo v več različnih sistemih.

“Z veseljem ponujamo še eno odlično rešitev za vse, ki želijo shraniti svoje občutljive osebne ali poslovne podatke na naš IronKey Locker+ 50,” je dejal Oscar Escayola Kaloudis, vodja oddelka bliskovnih pomnilniških rešitev v Kingston EMEA, in dodal: “LP50 ima našo najbolj zahtevano funkcijo, dvojna gesla, skupaj z novim načinom Passphrase, ki bo uporabnikom omogočil, da izberejo geslo, ki si ga je lažje zapomniti.”

Kingston IronKey Locker+ 50 je na voljo z zmogljivostmi od 16 GB do 128 GB in je podprt z omejeno petletno garancijo, brezplačno tehnično podporo in legendarno Kingstonovo zanesljivostjo.

Za več informacij obiščite kingston.com.

Kingston IronKey Locker+ 50
Oznaka izdelkaZmogljivost
IKLP50/16GB 16GB IronKey LP50
IKLP50/32GB 32GB IronKey LP50
IKLP50/64GB 64GB IronKey LP50
IKLP50/128GB128GB IronKey LP50

Kingston IronKey Locker+ 50 – funkcije in tehnične specifikacije:

 • Strojno-šifriran ključek USB: Zaščiti pomembne podatke z 256-bitnim šifriranjem XTS-AES, vgrajena zaščita pred BadUSB in aplikacijami za razbijanje gesel.
 • Možnost večnivojskih gesel in obnove podatkov: Omogočite skrbniško, uporabniško in enkratno obnovitveno geslo. Skrbnik lahko ponastavi uporabniško geslo in ustvari enkratno obnovitveno geslo, da obnovi uporabnikov dostop do podatkov. Zaščita pred napadi Brute Force zaklene uporabniška gesla ali gesla za enkratno obnovitev po 10 zaporednih vnosih neveljavnih gesel in kriptografsko prepiše pogon, če je skrbniško geslo 10-krat zaporedoma vneseno napačno.
 • Nov način vnosa gesla: Izbira med načinom kompleksnega ali besedilnega gesla. Gesla so lahko številčna koda PIN, stavek s presledki, seznam besed ali celo besedila pesmi – dolga od 10 do 64 znakov.
 • Dodatne varnostne funkcije: Zmanjšajte neuspešne poskuse prijave in frustracije, tako da omogočite gumb »oko« za ogled vnesenega gesla. Uporabite navidezno tipkovnico za zaščito vnosa gesla pred aplikacijami, ki kradejo gesla.
 • Samodejno varnostno kopiranje v oblak: Dostopajte do podatkov, shranjenih na IronKey Locker+ 50, iz vaše osebne shrambe v oblaku.
 • Vmesnik: USB 3.2 Gen 1
 • Zmogljivosti: 16GB, 32GB, 64GB, 128GB
 • Priključek: Type-A
 • Hitrosti delovanja – USB 3.2 Gen 1: 16GB – 128GB: 145MB/s branje, 115MB/s zapis; USB 2.0: 16GB – 128GB: 30MB/s branje, 20MB/s zapis
 • Podprte oblačne storitve Google Drive™, OneDrive (Microsoft), Amazon S3, Dropbox™, Box
 • Mere: 60.56mm x 18.60 mm x 9.60 mm
 • Delovna temperatura: 0°C do 60°C
 • Temperatura hrambe: 20°C do 85°C
 • Združljivost: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1
 • Minimalne sistemske zahteve: dve (2) prosti zaporedni črki pogona
 • Garancija/Podpora: Omejena 5-letna garancija, brezplačna tehnična podpora. 5-letna licenca (ob aktivaciji) za USBtoCloud je vključena v vsak pogon IKLP50. Po poteku licence programske opreme USBtoCloud ponuja možnosti licenciranja neposredno iz ClevX®.
 • Združljivost z: Windows® 11, 10, 8.1, macOS® (v. 10.14.x – 12.x.x)

Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
USB ključi USB vmesnik Kingston

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Kingston Technology
Za več informacij so vam na voljo pri Kingston Technology
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Kingston Technology? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Koncern Ena upravlja spletno trgovino in-put.com, kjer najdete pester izbor računalniške in digitalne foto opreme. Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več