Računalništvo, telefonija
09.05.2019 12:00

Deli z drugimi:

Share

Kakšno električno kolo kupiti?

.. Se odločate za nakup električnega kolesa, vendar niste prepričani, če bi bilo za vas sploh primerno in kakšnega izbrati? Na trgu je mogoče najti številne blagovne znamke, modele in velikosti okvirjev ..
Kakšno električno kolo kupiti?
Kakšno električno kolo kupiti?

Za koga je primerno električno kolo?

Lahko rečemo, da je primerno za vsakogar. Običajno se za nakup odločajo osebe različnih starosti in tudi namen uporabe je zelo različen. Določeni kupci potrebujejo e-kolo za vsakdanjo vožnjo na delo, drugi za intenzivno gorsko kolesarjenje ali premagovanje zahtevnih klancev ter za doseganje daljših razdalj. Električna kolesa se odlično obnesejo tudi za starejše voznike.

Katero blagovno znamko izbrati?

V podjetju eVozilo.com prisegajo na blagovne znamke Crussis, Apache in Dema. Prva dva omenjena proizvajalca imata proizvodnjo locirano na Češkem. Tovarna podjetja Dema pa se nahaja na Slovaškem. Gre za zelo uveljavljene znamke na trgu električnih koles. Uporabljo namreč najboljšo tehnologijo električnih komponent Bafang, Brose ali Bosch. Omenjene blagovne znamke uporabljajo tudi kakovostne baterije priznanih proizvajalcev LG, Panasonic ali Samsung. Za vaš denar boste vsekakor prejeli vrhunsko izdelano električno kolo.

Dobra cena in več let jamstva na delovanje

Električno kolo za nezahtevno uporabo in z motorjem, nameščenim v gumi kolesa, dobite že za 950€. Boljše modele s kakovostnim centralnim motorjem, ki je nameščen na okvir kolesa pa najdete že od 1.450 evrov dalje. Pri nakupu bodite pozorni, da pridobite čim daljšo garancijo oz. minimalno 5 let jamstva na delovanje.

Izbira prave velikosti okvirja in oblike

Za izbiro popolne velikosti in modela je idealno, če trgovcu sporočite svojo telesno višino, starost in namen uporabe električnega kolesa. Tako vam bodo lahko pomagali izbrati ustrezno električno kolo, popolno za vaše potrebe.

Močna baterija za najdaljši doseg

Vsako dobro električno kolo je opremljeno z baterijami Li-Ion, priznanih proizvajalcev. Izogibajte se svinčenim baterijam, ker so težje in manj učinkovite. Na ta način boste s kolesom prevozili veliko kilometrov. Ena polnitev običajno omogoča med 80 in 170 kilometri vožnje, seveda odvisno od izbranega modela in moči akumulatorja.

Dovoljene za uporabo na cesti

Električna kolesa, katerih električni pogon ne presega hitrosti 25 km/h, se lahko uporabljajo na javnih cestah in kolesarskih poteh kot vsako običajno kolo. Večino modelov omogoča tudi nadgradnjo ali odstranitev blokade za doseg hitrosti 45 km/h – primerno za gorsko kolesarjenje. Upoštevajte: vožnja brez blokade s hitrostjo, višjo od 25 km/h na cesti ni dovoljena.

Prihranek za bralce Računalniških Novic

Za bralce revije je podjetje eVozilo.com pripravilo prav posebno ponudbo. Ob naročilu uporabite kupon za 5 % popust na vsa naročila višje vrednosti od 650 evrov in prihranite. Koda za popust: RN5 (kupon je veljaven do 01.10.2019)

Nakup preko spleta in dostava na dom

Izredno udoben nakup električnega kolesa lahko opravite kar preko računalnika oziroma z obiskom spletne trgovine www.evozilo.com. Za pomoč pri izbiri lahko podjetju pošljete email sporočilo ali pa jih pokličete in z veseljem vam bodo pomagali izbrati ustrezno električno kolo. (P.R.)


Prijavi napako v članku