Računalništvo, telefonija
05.06.2009 13:13

Deli z drugimi:

Share

Kako pametna je Slovenija?

Trenutno "najpametnejši" Slovenci - se jim bomo pustili?
Trenutno "najpametnejši" Slovenci - se jim bomo pustili?

So ženske pametnejše od moških, Primorci od Štajercev, policisti od pravnikov in ali so starejši res najpametnejši so vprašanja, na katera bo zagotovo odgovoril prvi vseslovenski spletni kviz »Kako pametna je Slovenija?!«. Skoraj 2.000 udeležencev se je že prvi dan spopadlo s tridesetimi vprašanji znotraj šestih težavnostnih stopenj s področij naravoslovja, družboslovja, tehnologij, zgodovine in splošne razgledanosti.

Nepričakovano visoka udeležba prvega dne nakazuje, da bo v kvizu sodelovalo več kot predvidenih 50.000 udeležencev, s čimer bodo rezultati vsekakor referenčni za celotno Slovenijo. Prvi odzivi so sicer potrdili, da bodo udeleženci sodelovali predvsem iz radovednosti in za zabavo, kljub temu je organizator, spletna trgovina Aperio.si, za najpametnejše Slovence/Slovenke skupaj s sponzorji in partnerji priskrbel mamljive nagrade.

Sodelovanje v kvizu je zelo enostavno, za uspešen rezultat pa ni pomembno le znanje temveč tudi hitrost. »Najpametnejši Slovenec/Slovenka bo tisti, ki bo v najkrajšem času pravilno odgovoril na največ oz. vsa vprašanja« je dodal Lorger. Odgovor udeleženec lahko izbere med štirimi možnimi, zato bo kakšno točko namesto znanja morda prispevala tudi sreča.

Vse do 2.7.2009 lahko na spletnem naslovu Aperio.si/kviz/ tudi vi preizkusite svoje znanje in splošno razgledanost.


Prijavi napako v članku