Digitalizacija
28.07.2021 11:01
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako najbolj enostavno trgovati z ameriškim dolarjem?

So ti govorili, da se vlaganje v ameriški dolar ne splača, ko je bil ta vreden relativno malo? So ti isto govorili, ko je njegova vrednost zrasla?
Zdaj bi lahko bil pravi čas za vlaganje v ameriški dolar.
Zdaj bi lahko bil pravi čas za vlaganje v ameriški dolar.

Z modrim vlaganjem se da lepo poskrbeti za svoje finance. Kupiti, ko je vrednost nizka in prodati, ko je vrednost na vrhu – to je tisto, kar lovi vsak vlagatelj.

Imate doma denar, ki stoji “v nogavici”. Za vlagatelje je to največji greh. To so namreč sredstva, ki sicer ohranjajo svojo vrednost, a bi se jih dalo oplemenititi.

Vlagamo lahko v vse mogoče. Morda je prav zdaj čas za vlaganje v ameriški dolar, kjer si ne morete obetati ekstremnih zaslužkov, na kakršne lahko, če ujamete pravi trenutek, računate pri vlaganju v kriptovalute, a hkrati z vlaganjem v ameriški dolar tvegate nekoliko manj, kar je za vas odlična informacija.

V 7 mesecih zaslužil 2700 ameriških dolarjev

Če pogledamo obdobje zadnjih 12 mesecev, se je dalo z vlaganjem v ameriški dolar svoje finance vsaj 2x lepo oplemenititi. Njegova vrednost je bila na dnu ob koncu leta 2020 in začetku leta 2021, potem pa ob koncu maja in začetku junija letos, kar je lepo vidno v spodnjem grafu.

dolar-1-Avatrade
79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.

Poglejmo primer iz prakse:

Konec decembra 2020 je imel uporabnik platforme Avatrade na svojem računu 70.000 evrov, zamudil je vrh konec marca 2021 in tudi ob padcu vrednosti potrpežljivo čakal. Danes je svoj vložek, ne da bi imel s tem kaj dela, oplemenitil za okoli 2700 dolarjev. Nekatere napovedi kažejo, da bi lahko vrednost ameriškega dolarja kmalu posegla še po višjih številkah, zato bi lahko bil danes pravi čas za investicijo.

Kako najbolj enostavno investirati?

Spletna platforma Avatrade je idealna tudi ali predvsem za tiste, ki so v svetu investiranja začetniki. Zakaj? Je izredno enostavna za uporabo, prilagojena običajnim ljudem – le registriraš se, nakažeš sredstva na trgovalni račun in že lahko trguješ. Omogoča več možnosti nakazila, kot prikazuje spodnja slika.

avatrade-placila
Sredstva lahko na platformi Avatrade nakažete na več načinov.

Najnižji možni vložek je 100 evrov, je pa odvisno tudi, na katerega od načinov boste denar nakazali, saj je pri nekaterih meja višja, in sicer 500 evrov. Pri vlaganju imate vrsto različnih možnosti, ki jih lahko raziščete tako, da se na platformo Avatrade registrirate.

Če še vedno niste registrirani, lahko to storite popolnoma BREZPLAČNO preko te povezave avatrade.com.

Registrirajte se. Spremljajte, kaj se dogaja in investirajte, ko boste pripravljeni.

Več o tem, kako se registrirati in trgovati, si preberite v članku Kako najbolj enostavno kupiti bitcoin?

79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja. Zato je pomembno, da vložite zgolj toliko sredstev, kolikor ste jih tudi pripravljeni pogrešati.

OPOMBE

* AvaTrade ponuja tako vlaganje v delnice kot tudi v kriptovalute ter trgovanje s CFDji.

* Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti, z visoko stopnjo tveganja, kjer je zaradi vzvoda možna hitra izguba denarja. 79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.

* Pretekli donosi niso jamstvo za bodoče donose.

* Kriptovalute so nestanovitni instrumenti, ki lahko v zelo kratkem časovnem okviru močno nihajo in zato niso primerni za vse vlagatelje. Razen s CFD-ji trgovanje s kriptovalutami ni urejeno in ga zato ne nadzoruje noben regulativni okvir EU.

Vas zanima več iz te teme?
avatrade

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SGERM d.o.o.

Beloruska ulica 7, 2000 Maribor, Tel: 051 651 651
Sgermobil Vam ni jasno, zakaj ponudniki mobilne telefonije na enem mestu nimajo vsega, kar bi potrebovali ob nakupu mobilnega telefona? To se sprašuje tudi podjetje Sgerm d.o.o., ... Več

MLACOM d.o.o.

Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

Tajin utrinek Infinity Energy, Špela Rihtaršič s.p.

Dvorjanska ulica 17a, 4207 Cerklje na Gorenjskem, Tel: 040 755 027
Koliko ur preživite v sedečem položaju? Koliko ur prebedite za računalnikom? Odgovor je vse več. Sodoben način življenja naj bi bil dinamičen in razgiban, vendar je velik del ... Več
Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več