Telefoni
19.04.2019 07:39

Deli z drugimi:

Share

Kaj ponuja superpoceni Samsung Galaxy A2 Core?

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A2 Core za malo denarja resnično ponuja veliko.
Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A2 Core za malo denarja resnično ponuja veliko.

Konkurenca na področju pametnih mobilnih telefonov Android je vse večja, saj praktično ne mine dan, da kdo od proizvajalcev ne predstavi novega izdelka. Ker pa zaradi tega vodilna podjetja na tem področju počasi, a vztrajno izgubljajo tržni delež, jim ne preostane drugega, kod pa v prodajo ponudijo napravo, ki je poceni, a hkrati uporabna. Pri tem je še posebej uspešno podjetje Samsung, kar je dokazalo z nedavno predstavljenim pametnim mobilnim telefonov Galaxy A2 Core, saj novost za zelo malo denarja ponuja relativno veliko.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A2 Core je na tujih trgih mogoče kupiti že za preračunanih 67 evrov, kar pomeni, da se bo njegova cena na evropskem trgu po vsej verjetnosti gibala okoli 75 evrov. Nizko ceno naprave so inženirji podjetja Samsung dosegli z uporabo mobilne platforme Android 9 Pie Go in zaslona s 12,7-centimetrsko oziroma 5-palčno diagonalo, ki nudi izris slik z ločljivostjo komajda 540 x 960 slikovnih točk. Kljub temu bo strojna oprema kos tudi nekoliko zahtevnejšim nalogam, saj ta obsega Samsungov mobilni procesor Exynos 7870 s procesorskimi jedri Cortex-A53, vgrajeni grafični pogon Mali-T830 MP1, gigabajt sistemskega pomnilnika in 16 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov. Na srečo pa lahko vsaj slednjega po potrebi razširimo, in sicer s pomočjo pomnilniške kartice microSD, in sicer do največje kapacitete 256 gigabajtov.

Za zajem fotografij in opravljanje videokonferenc ima pametni mobilni telefon Samsung Galaxy A2 Core na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov slikovnih točk in spletno kamero prav tako ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Oblika ohišja je sicer močno zastarela, a verjamemo, da je naprava na račun tega precej bolj odporna na padce in udarce. Novost med drugim ponuja še možnost sočasne uporabe dveh telefonskih kartic SIM, medtem ko ji dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 2.600 miliamper ur. Na srečo pa je tu še vedno 3,5-milimetrski priključek za slušalke.


Prijavi napako v članku