Računalništvo, telefonija
20.07.2020 10:39

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam bo prinesel novi Snapdragon 875?

Mobilni procesor Qulacomm Snapdragon 875 bo pisan na kožo igranju mobilnih iger.
Mobilni procesor Qulacomm Snapdragon 875 bo pisan na kožo igranju mobilnih iger.

Podjetje Qualcomm bo na začetku naslednjega leta ponudil v prodajo novi mobilni procesor družine Snapdragon, ki bo pisan na kožo pametnim mobilnim telefonom, namenjenim igranju mobilnih iger. V mislih imamo mobilni procesor Snapdragon 875G, ki bo po eni strani nudi izjemno zmogljivost, po drugi pa zagotavlja združljivost z novim mobilnim omrežjem 5G. Poleg tega je novost opremljena tudi z naprednim sistemom umetne inteligence in tehnologijo Snapdragon Elite Gaming, ki bo nedvomno še dodatno pripomogla k hitrejšemu poganjanju grafično zelo zahevnih mobilnih iger.

Mobilne procesorje Snapdragon 875G bo za podjetje Qualcomm izdelovalo podjetje Samsung in ne TSMC, kot je to držalo za večino procesorjev družine Snapdragon. Zato ne preseneča, da bo novosti izdelana s pomočjo 5-nanometrske tehnologije in po proizvodnem procesu EUV (Extreme Ultraviolet Lithography), ki bo po ocenah številnih strokovnjakov dobesedno revolucioniral področje izdelave elektronskih komponent. Novost bo nared za množično prodajo v prvem četrtletju naslednjega leta, kar pomeni, da bomo prve telefone opremljene z njim ugledali še pred naslednjim poletjem.

Sočasno s procesorjem Snapdragon 875G bo podjetje Qualcomm ponudilo v prodajo še mobilni procesor Snapdragon 435G. Slednji bo prav tako prinesel podporo za mobilna omrežja 5G, le da bo namenjen pametnim mobilnim telefonom srednjega cenovnega razreda. Več o procesorjih Snapdragon 875G in Snapdragon 435G pa bo razkritega že letos jeseni.


Prijavi napako v članku