Računalništvo, telefonija
14.07.2019 07:43

Deli z drugimi:

Share

Je Apple že obupal nad očali za razširjeno resničnost?

Kot vse kaže naj bi podjetje Apple že obupalo nad očali za navidezno resničnost.
Kot vse kaže naj bi podjetje Apple že obupalo nad očali za navidezno resničnost.

Pred slabim letom dni je priznani analitik Ming-Chi Kuo iz analitskega podjetja KGI Securities napovedal, da bo Apple očala za razširjeno resničnost predstavil v teku leta 2020, ta pa naj bi prodajne police ugledala leto kasneje. Ta novica je v dobro voljo spravila mnoge ljubitelje Applovih izdelkov, saj naj bi vsaj glede na govorice vsebovala lastne visokoločljivostne zaslone s širokim vidnim kotom in podporo za prikaz tridimenzionalnih vsebin. Platforma pa naj bi slonela na povsem novem naprednem mobilnem procesorju, ki naj bi bil optimiziran za dolgo avtonomijo delovanja brez potrebe po pogostem polnjenju. Apple naj bi za očala pripravil celo lasten operacijski sistem, ki naj bi imel povsem spremenjen uporabniški vmesnik. Operacijski sistem naj bi bil opremljen z oznako rOS in naj bi bil prilagojen tako za glasovne ukaze kot za prepoznavo gibov glave.

Najnovejše govorice pa kažejo na to, da je podjetje Apple začasno ustavil ali celo odpovedal program priprave lastnih očal za navidezno resničnost. Kot vse kaže so vodilni podjetja Apple razpustili razvojno skupino, ki je delala na teh očalih. Poleg tega naj bi vodilni podjetja Apple uvedli tudi notranjo preiskavo glede denarnih in drugih sredstev, ki so bila v zadnjem času dodeljena sektorju raziskav in razvoja.

Ali je podjetje Apple dejansko ukinilo program razvoja lastnih očal za navidezno resničnost, bo seveda pokazal čas. Mnogi sicer upajo na to, da temu ni tako in da bo podjetje Apple vendarle razvilo lasten izdelek za navidezno resničnost, ki naj bi nekoliko poživil področje, ki je že nekoliko v zatonu.


Prijavi napako v članku