Računalništvo, telefonija
16.03.2008 09:24
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Jboss World 2008 predstavitev v Kiberpipi

Podjetje Parsek je v sodelovanju z multimedijskim centrom Kiberpipa priredilo predavanje o novostih konference Jboss World 2008, ki jo je podjetje obiskalo med 13. in 15. februarjem v Orlandu. Predavatelji, ki prihajajo iz podjetja Parsek, so predstavili novosti, predstavljene na letošnji konferenci. Največ govora je bilo o možnostih, ki jih ponuja uporaba komercialne različice aplikacijskega strežnika, kot tudi o novostih, ki jih prinaša težko pričakovana odprtokodna različica 5 aplikacijskega strežnika Jboss.

Jboss, del skupine Red Hat, je eno od vodilnih podjetij na področju odprtokodne strežniške infrastrukture srednje ravni. Vsako leto se organizira že tradicionalna konferenca Jboss World, na kateri so predstavljene nove tehnologije ter razvoj pod okriljem jboss.com in jboss.org domene. Predavatelji Tomaž Cerar, Bojan Čekrlič in Marko Štrukelj, vsi iz podjetja Parsek, so zainteresiranim strokovnjakom predstavili naslednje novosti z omenjene konference:

– Jboss Cache, eden izmed zanimivejših delov celotnega nabora Jbossovih tehnologij, ki poleg klasičnega “predpomnjenja” predstavlja osnovo za razpršeno delo in podporo gručam celotnega aplikacijskega strežnika.

– Transakcije predstavljajo enega izmed ključnih delov prave “enterprise-level” aplikacije, vendar pogosto veljajo za najbolj zanemarjen vidik. Podatkovne baze že več deset let podpirajo različne ravni transakcij in zagotavljajo atomarnost obdelav. Vendar, kaj se zgodi, ko se v zgodbo vplete več povezanih modulov, paketov, baz in celo sistemov, ki morajo med seboj sodelovati v transakciji? Skupen nadzor prevzame Jboss Transactions.

– Jboss je v zadnjem času prevzel oziroma ustvaril precej novih projektov, ki omogočajo razvoj aplikacij v skladu s smernicami SOA. Zanimivo je, kako se v zgodbo vključujejo komponente, kot so jBoss Rules, jBoss jBPM, jBoss ESB in druge.

– Težko pričakovana nova različica aplikacijskega strežnika jBoss prinaša kup zanimivih novosti.

Gašper Čehovin, direktor podjetja Parsek, o tovrstnih predstavitvah strokovnjakov iz podjetja meni: “Z velikim veseljem nadaljujemo serijo predavanj, ki jih namenjamo zainteresiranim in nadobudnim strokovnjakom ter tako delimo akumulirano znanje in izkušnje. Gre za odprtokodni princip, ko prispevaš svoj delež v skupnost zato, ker veš, da boš od nje v prihodnosti gotovo tudi črpal.”


Prijavi napako v članku