Strojna oprema
24.09.2006 11:44

Deli z drugimi:

Share

IXUS je deseto obletnico praznoval na modni brvi


IXUS beleži že deseti jubilej.

Canon Central East Europe je deseto obletnico blagovne znamke IXUS obeležil z veličastnim modnim dogodkom, na katerem so vodilni modni oblikovalci v regiji predstavili z IXUS-om navdihnjene kreacije.

IXUS je ob predstavitvi leta 1996 postavil nova merila v svetu kompaktnih fotoaparatov in postal oblikovalska ikona. Po desetletju inovacij ostaja IXUS merilo za modno oblikovane fotoaparate.

Ob proslavitvi desete obletnice je Canon pozval vodilnega modnega oblikovalca iz vsake države v regiji Srednje in Vzhodne Evrope k stvaritvi modne kolekcije oblačil, navdihnjene z eleganco in inovativnostjo znamke IXUS. Njihovi dosežki so bili prikazani na modni reviji v Villi Gallini, v grškem letovišču Porto Carras Grand Resort. Ekskluzivna podoba vile in njena notranjost nosita pečat Salvadorja Dalija in Yvesa Saint Laurenta.


Slovenski predstavnici

Kreacije so na modni brvi pred občinstvom in sodniki predstavile vodilne manekenke iz sodelujočih držav. Devet deklet se je potegovalo za dva fotoaparata IXUS z vgraviranimi diamanti in za laskavi naziv IXUS ICON nosilke Canonove jesenske oglaševalske kampanje v regiji.

Spektakularni dogodek je potekal na prozorni modni brvi prek bazena, 200 metrov nad morjem, z veličastnim pogledom na Egejsko morje. Nebo sta osvetljevala 120 metrov visoka laserska snopa v obliki črke X.

Žirija, sestavljena iz predstavnikov modne industrije, medijev in Canonovega vodstva, je glavno nagrado podelila Izraelu. Progresivno kreacijo oblikovalca Yossefa in prefinjen videz manekenke Jenny Chervoney so ocenili kot popolno utelešenje IXUS-a. Za Izraelom so se uvrstili Ciper, Turčija in Malta, zaradi izjemne kakovosti kreacij iz vseh držav pa so imeli sodniki težko delo.


Zmagovalka iz Izraela

Sodelovale so naslednje države:
Bolgarijo sta zastopali Irina Florin (oblikovalka) in Kristina Mileva (manekenka).
Ciper sta zastopala Pantelis Mitsu (oblikovalec) in Manta Papadakos (manekenka).
Hrvaško sta zastopala Zoran Mrvoš (oblikovalec) in Petra Friganović (manekenka).
Izrael sta zastopala Yossef (oblikovalec) in Jenny Chervoney (manekenka).
Malto so zastopali Charles in Ron (oblikovalca) ter Christine Pillow (manekenka).
Romunijo sta zastopali Ana Maria Lungu (oblikovalka) in Magda Irina Gabriela (manekenka).
Slovenijo sta zastopali Urška Drofenik (oblikovalka) in Sabina Remar (manekenka).
Srbijo sta zastopala Boris Nikolić (oblikovalec) in Ivana Stanković (manekenka).
Turčijo sta zastopali Hatice Gökce (oblikovalka) in Sinem Güven (manekenka).

Modno revijo je režiral nagrajeni evropski režiser Gregoris Apostolopoulos, za kreativno in izvedbeno oblikovanje pa je poskrbelo podjetje Creative Media.

Modni dogodek ob deseti obletnici IXUS-a je izkaz Canonove želje postati močan partner modne industrije ter utrjuje Canonovo strategijo podpore in izvedbe dogodkov, ki promovirajo kreativnost in oblikovanje.

Moč fotografije je v središču modnega sveta, Canonove vodilne slikovne tehnologije pa zagotavljajo izjemne rezultate na vseh področjih ustvarjanja, od zajemanja posnetkov do visokokakovostnega tiskanja. Znamka je dobro poznana po svojih stilsko oblikovanih in inovativnih fotoaparatih, priljubljenih med zasebnimi in profesionalnimi fotografi. Kar 80 odstotkov modnih fotografov svoje delo opravlja s Canonovimi fotoaparati iz družin EOS, PowerShot in IXUS.


Prijavi napako v članku