Računalništvo, telefonija
15.10.2020 06:02

Deli z drugimi:

Share

Intel z novim igričarskim procesorjem nad AMD Ryzen!

Novi procesor Intel Core i3-10100F za malo denarja ponuja veliko!
Novi procesor Intel Core i3-10100F za malo denarja ponuja veliko!

Pri podjetju Intel so prijetno presenetili z novim procesorjem družine Comet Lake, ki za malo denarja ponuja veliko. Tu je govora o procesorju Intel Core i3-10100F, ki je namenjen predvsem igričarskim računalniškim sistemom nižjega cenovnega razreda. Zaradi tega so mnogi poznavalci prepričani, da bo novost brez težav opravila celo z novimi procesorji Ryzen konkurenčnega podjetja AMD.

Procesor Intel Core i3-10100F za preračunavanje podatkov uporablja štiri procesorske sredice oziroma osem procesorskih niti frekvence od 3,6 gigahercev do 4,3 gigahercev. Novost pri polni obremenitvi porabi do 65 vatov električne moči, kar pomeni, da težav s pregrevanjem ne bomo imeli. Poleg tega je novost relativno poceni glede na ponujeno zmogljivost, saj je zanje v Združenih državah Amerike trebe odšteti med preračunanimi 67 evri in preračunanimi 82 evrov.

Novi Intelov procesor naj bi se uspešno kosal z procesorjem AMD Ryzen 3 3300X. Ta namreč podatke preračunava pri podobnih frekvencah, pri polni obremenitvi pa porabi do 65 vatov električne moči. Kljub temu pa je procesor AMD Ryzen 3 3300X nekoliko dražji, saj je treba zanj v Združenih državah Amerike odšteti okoli preračunanih 102 evrov. Zaradi tega so poznavalci prepričani, da podjetju AMD ne bo preostalo drugega, kot da še dodatno zniža ceno njegovih procesorjev družine Ryzen.


Prijavi napako v članku