Računalništvo, telefonija
29.01.2019 06:26

Deli z drugimi:

Share

Intel bo težave s procesorji odpravil še pred drugo polovico leta

Težavam podjetja Intel z 10-nanometrsko tehnologijo naj bi bilo kmalu konec.
Težavam podjetja Intel z 10-nanometrsko tehnologijo naj bi bilo kmalu konec.

Pri podjetju Intel imajo še vedno velike težave s proizvodnjo procesorjev, ki temeljijo na osnovi napredne 10-nanometrske tehnologije, kar je že povzročilo zamudo pri pričetku prodaje Intelovih procesorjev Core devete generacije. Ker celotna proizvodnja Intelovih izdelkov trenutno temelji na 14-nanometrski tehnologiji prihaja do zamud v dobavi, saj je povpraševanje v tem trenutku precej večje od ponudbe. Poleg tega so proizvodne kapacitete podjetja dosegle svoj maksimum, kar pomeni, da nadaljnje povečevanje števila izdelanih procesorjev in drugih elektronskih elementov ni več mogoče.

Na srečo pri podjetju Intel s polno paro delajo na tem, da odpravijo težave povezane s proizvodnjo naprednih procesorjev in drugih čipovji. Vse težave naj bi bile po besedah vodilnih računalniškega giganta odpravljene do konca drugega četrtletja letošnjega leta, kar bo seveda razveselilo predvsem uporabnike osebnih računalnikov. To naj bi podjetje Intel doseglo tako z izboljšanim proizvodnim procesom kot povečanjem zmogljivosti tovarn, s čimer bo lahko brez težav sledil zahtevam na računalniškem trgu.

Pri tem pa je zanimivo predvsem to, da je podjetje Intel kljub težavam z dobavo novejših procesorjev in drugih elektronskih elementov povečalo obseg prodaje. V zadnjem četrtletju lanskega leta so se namreč prihodki povečali za kar devet odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani, kar je seveda pripomoglo k povečanju tako vrednosti podjetja kot delnic za borzi.


Prijavi napako v članku