Digitalizacija
Življenjski slog
28.11.2023 11:15
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Inovativna rešitev za izzive zaposlovanja tehničnih strokovnjakov

Nova dimenzija zaposlovanja za IT strokovnjake, strojnike in elektrotehnike.

Zaposlovanje tehničnih strokovnjakov podjetjem predstavlja vse večji izziv, pri čemer se pričakuje, da bo ta trend še pridobival na zahtevnosti v prihodnjih letih, ko naj bi se število razpoložljivih tehničnih delovnih mest še povečalo. Klasične metode oglaševanja niso več najučinkovitejše v dinamičnem okolju trga dela.

Preferenca.si

Preferenca.si se predstavlja kot dvostranska tržnica, zasnovana tako, da zagotavlja izjemno izkušnjo najboljšim kandidatom s področja strojništva, elektrotehnike in IT-ja, obenem pa podjetjem omogoča hiter in učinkovit postopek zaposlovanja. Kandidati, ki so predhodno pregledani, predstavljajo svoje izkušnje, znanja in želje prek svojih anonimnih profilov na platformi. Podjetja določijo merila za novo zaposlitev in pridobijo dostop do seznama ustreznih kandidatov, s katerimi lahko neposredno komunicirajo in izvedejo razgovore.

Preferenca.si deluje kot platforma, kjer se podjetja potegujejo za kandidate, kar omogoča povsem novo izkušnjo najboljšim talentom, hkrati pa podjetjem olajša postopek zaposlovanja. S tem zagotavlja, da podjetja sodelujejo le s kandidati, s katerimi imajo združljive želje in interese, kar zmanjšuje verjetnost, da bi kandidati izstopili iz postopka zaradi neskladja preferenc. Poleg tega vsi kandidati na portalu aktivno iščejo nove zaposlitvene priložnosti, kar povečuje odzivnost v celotnem procesu zaposlovanja.

Prednosti za kandidate: anonimnost, nadzor in večja vrednost na trgu dela

Kandidati, ki uporabljajo platformo Preferenca.si, delujejo popolnoma anonimno in ohranjajo zasebnost do trenutka, ko se odločijo za objavo svojih podatkov. Sodelujejo le z najboljšimi slovenskimi delodajalci, ki cenijo njihove sposobnosti in potencial. Kandidati imajo popoln nadzor nad svojo kariero in odločajo, ali želijo razkriti svoje podatke za stik, ne da bi pri tem ogrozili svojo trenutno zaposlitev. Z uporabo platforme lahko kandidati ocenijo svojo vrednost na trgu dela in jo uporabijo pri pogajanjih za višjo plačo.

Želite imeti nadzor nad svojo kariero? Registrirajte se na Preferenca.si in imejte prihodnost v svojih rokah. Sodelujte anonimno z najboljšimi slovenskimi delodajalci, ocenite svojo vrednost na trgu dela in stopite korak naprej k uspešni karieri. Vaša prihodnost je le klik stran – registrirajte se zdaj!

Prednosti za delodajalce: hitrejši in bolj učinkovit postopek zaposlovanja

Za delodajalce je uporaba Preferenca.si povezana z več prednostmi. S tem, ko imajo le najboljše kandidate na platformi, prihranijo čas, ki bi ga sicer izgubili za nekvalificirane ali neprimerne kandidate. Aktivni kandidati na portalu so odzivni na povabila za razgovore, kar izrazito skrajša časovni okvir za rekrutiranje.

Odziv na izzive iskanja in zadrževanja talentov

Pomanjkanje talentov poudarja pomen nenehnega spremljanja trendov na trgu dela in prilagajanja strategij rekrutiranja. Kadrovski strokovnjaki postajajo ključni za uspeh organizacij, saj oblikujejo in izvajajo strategije, ki omogočajo dolgoročno konkurenčnost podjetij na trgu. Preferenca.si ponuja inovativno rešitev, ki pomaga organizacijam premagovati izzive zaposlovanja, privabljanja in zadrževanja najboljših strokovnjakov.

Poleg tega platforma podjetjem omogoča gradnjo privlačne blagovne znamke delodajalca s personaliziranimi strategijami, ki nagovarjajo ciljno publiko. S pomočjo Preferenca.si se podjetja učinkovito povežejo s potencialnimi kandidati in vzpostavijo močan odnos že v zgodnjih fazah rekrutacijskega procesa. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
digitalizacija


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več