Računalništvo, telefonija
24.05.2019 06:20
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igričarski prenosnik Acer s procesorji AMD Ryzen

Acer Nitro 5 temelji v celoti na osnovi tehnologije podjetja AMD.
Acer Nitro 5 temelji v celoti na osnovi tehnologije podjetja AMD.

Pri podjetju Acer so predstavili prenovljen prenosni računalnik družine Nitro, ki je pričakovano namenjen tistim, ki prenosni računalnik uporabljajo pretežno za igranje računalniških iger. Novost je opremljena z oznako Nitro 5 in se od konkurence razlikuje predvsem po tem, da je namenjena tistim, ki za take prenosnike niso pripravljeni odšteti veliko. Kljub temu gre za odlične prenosni računalnik, ki nas vsaj zlepa ne bo pustil na cedilu, saj je opremljen s procesorjem AMD Ryzen druge generacije in zmogljivo grafično kartico AMD družine Radeon RX.

Inženirji podjetja Acer so igričarski prenosni računalnik Nitro 5 opremili z zmogljivim procesorjem AMD Ryzen 7 3750H, ki podatke preračunava s štirimi fizičnimi jedri in osmimi procesorskimi nitmi in sicer pri frekvenci 2,3 gigahercev oziroma 4,0 gigahercev v pohitrenem načinu delovanja. Preračunavanju grafičnih vsebin pa je kos zmogljiva grafična kartica AMD Radeon RX 560X, ki pa je na srečo varčna z električno energijo. Preostala strojna oprema obsega še sistemski pomnilnik do skupne kapacitete 32 gigabajtov in pogon Solid State z do 512 gigabajti vgrajenega prostora, po potrebi pa lahko dokupimo še klasični trdi disk z do dva terabajta, ki je namenjen predvsem shranjevanju podatkov.

Inženirji podjetja Acer so prenosni računalnik Nitro 5 opremili še z 39,6-centimetrskim (15,6-palčnim) zaslonom IPS ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, hladilnim sistemom Acer CoolBoost ter kakovostni zvočniški sistem s podporo tehnologijama Dolby Audio Premium in TrueHarmony. Tu je na voljo še bogata paleta priključkov kot so gigabitni Ethernet, brezžična povezava WiFi MIMO ter vmesniki USB 3.1, USB 3.0, USB 2.0 in video priključek HDMI. Ohišje prenosnega računalnika Acer Nitro 5 je obarvano v črno nesijočo barvo z rdečimi elementi in kombinacijo tipk WASD, na trdem disku pa je nameščen operacijski sistem Windows 10. Novost naj bi bila naprodaj že letos poleti.


Prijavi napako v članku